''Disciplinci'' suspendovali ''Delije''!

Autor: Darko Mitrović
sreda 19.09.2012.
19:34
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Disciplinska komisija FSS reagovala je danas posle incidenata koji su u nedelju viđeni na stadionu Radničkog u Kragujevcu, pre i tokom meča sa Crvenom zvezdom. Protiv domaćina pokrenut postupak, a navijačima Crvene zvezde izrečena privremena mera ''suspen

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Prva reakcija Disciplinske komisije posle ozbiljnih navijačkih incidenata u Kragujevcu minulog vikenda, usledila je na današnjoj sednici, kada su i donete preliminarne disciplinske mere.

Naime, definitivna odluka o kažnjavanju odgovornih biće doneta tokom sledeće nedelje, do kada treba da se prikupe sve potrebne informacije o dešavanjima na ''Čika Dači'', a do tada ''disciplinci'' su pokrenuli postupak protiv kragujevačkog Radničkog, dok su navijačima Crvene zvezde izrekli privremenu meru ''suspenzije na gostovanjima''.

To praktično znači da navijačima Crvene zvezde neće biti dozvoljen organizovan odlazak na utakmicu u Kuli protiv Hajduka, a prvi čovek Disciplinske komisije FSS Slobodan Pajović smatra da će ova mera imati efekta.

''Ovakvu kaznu smo već izricali navijačima Novog Pazara i kragujevačkog Radničkog. Tada je dala rezultat, pa verujemo da će tako biti i u slučaju navijača Crvene zvezde.

Dakle, navijači neće moći da uđu na stadion sa klupskim obeležjima, neće im biti dozvoljen grupni ulazak, niti će im se organizovano prodavati ulaznice.

Ovo je ista mera koja je izrečena Srbiji od strane UEFA posle incidenata u Đenovi, pa naših navijača nije bilo nigde na gostovanjima tokom kvalifikacija za EP 2012'',
objašnjava Pajović, koji je svestan da se u praksi može dogoditi i suprotno, ali ipak veruje da će u Kuli preovladati ''pravi ljubitelji fudbala''.




Ne propustite