Divac: "Sparsi su 'Meka' za strance"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 15.10.2013.
14:59
Izvor: Sportske.net

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije i nekadašnji košarkaški as u NBA ligi kazao je da ekipa San Antonio Sparsa predstavlja pravu "Meku" za mlade igrače.

anthrocivitas.net
anthrocivitas.net

Povezane vesti

San Antonio Sparsi poznati su kao jedan od najboljih timova u NBA ligi o čemu svedoče i minuli rezultati. Uz to, Sparsi u svojim redovima imaju i mnogo stranih igrača kao što je Toni Parker, najbolji košarkaš na nedavno završenom EP u Sloveniji.

Vlade Divac je za medije u Americi istakao kako su San Antonio Sparsi tim koji pruža sjajne uslove za razvoj talentovanih igrača koji dolaze iz drugih zemalja.

"Sparsi su 'Meka' za igrače koji dolaze iz inostranstva. Greg Popović je taj koji im otvara vrata i pruža mogućnost da uspeju. Svi koji dođu u klub znaju da će dobiti priliku da pokažu svoj potencijal" rekao je Divac za "Njujork Tajms".

San Antonio Sparsi u svojim redovima imaju čak šestoricu košarkaša koji nisu rođeni u Americi a među njima su zvučna imena, kao što su Marko Belineli (Italija), Toni Parker (Francuska), Nando De Kolo (Francuska), Boris Dijao (Francuska), Manu Đinobili (Argentina) i Tijago Spliter (Brazil).

Ne propustite