Divac: ''Srbija je i dalje sportska nacija!''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 13.08.2012.
21:42
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Rezimirajući konačan učinak naših sportista u Londonu, Vlade Divac danas istakao da je u suštini zadovoljan, iako i dalje smatra da je moglo bolje.

oks.org.rs
oks.org.rs

Povezane vesti

Prvi utisak predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Vlada Divca po završetku Olimpijskih igara u Londonu je da je ''Srbija i ovog puta pokazala da je sportska nacija'', bez obzira na nešto veća očekivanja od naših sportista.

''Znam da smo mogli više, ali u suštini sam zadovoljan. Osvojili smo prvu zlatnu medalju posle dvanaest godina, kada je još postojala SR Jugoslavija'', podseća Divac.

On se osvrnuo i na nekoliko četvrtih mesta, koje su osvojili pojedini naši predstavnici (Đoković, Čavić, Arunović) i izrazio nadu da će se i to ''pretvoriti'' u medalje na narednim Igrama u Rio de Žaneiru 2016.

''Pokazali smo da imamo veliki potencijal, a još i ako na narednim Olimpijskim igrama ova četvrta mesta pretvorimo u medalje, biće to i veliki napredak za naš sport'', ističe Divac.

On priznaje da od Ivane Maksimović i Milice Mandić nije očekivao medalje sada, već možda na narednim OI, ali su one premašile sva očekivanja i neizmerno nas obradovale.

''Njih dve će biti najbolji promoteri olimpijskog duha u Srbiji i sigurno će privući decu da se bave njihovim sportovima, pa će možda biti i nekih novih šampiona'', zaključuje Divac.




Ne propustite