"Đavoli" promovisali pojačanja

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 12.07.2012.
16:53
Izvor: Sportske.net

U prostorijama SD Radnički danas je održana konferencija za novinare na kojoj su "sedmoj sili" predstavljena dosadašnja pojačanja superligaša iz "srca" Šumadije.

fkradnicki.com
fkradnicki.com

Povezane vesti

Konferenciji za novinare prisustvovali su predsednik kluba Nebojša Vasiljević, kapiten Željko Milošević i pojačanja Simović, Svojić, Zoranović i Đuričković.

Prisutnima se najpre obratio prvi čovek Radničkog i naglasio da se pored pojačavanja igračkog kadra u Kragujevcu ozbiljno radi i na ostalim aspektima unapređivanja kluba.

"FK Radnički 1923 radi u tri pravaca: Sportski deo,izgradja infrastrukture i jačanje kapaciteta u okviru fudbalskog kluba- organizacija kluba koja je neophodnai i koja treba strateški da isprati ono sto će Radnički biti sutra.U toku iduće nedelje, počećemo sa radovima na novoj infrastrukturi, rušenje starih i izgradnji novih prostorija. Direkcija za urbanizam radi na projektu koji je vezan za javnu rasvetu, tako da se nadam da ćemo u jesenjem delu uspeti da postavimo javnu rasvetu na stadionu „Čika Dača“. Vip loža i loža za novinare bi trebalo ovog proleća da bude završena" rekao je Vasiljević i dodao da će klub raditi na dovođenju još nekog pojačanja do kraja prelaznog roka.

"Vode se i pregovori sa određenom grupacijom igrača, a verujem da će se novi igrači vrlo brzo uklopiti u novu sredinu. Smatram da će rad u ekipi biti još bolji jer sve su to mladi ljudi koji su u ovoj sredini jer smatramo da Radnički oosim što treba da bude stabilan superligaš , smatram i da će u kratkom vremenskom periodu izaći u Evropu" istakao je predsednik Radničkog.

U Kragujevac su od početka leta stigli Bojan Zoranović (Šumadija Aranđelovac), Milan Svojić (Metalac Gornji Milanovac), Srđan Simović (Metalac Gornji Milanovac) i Petar Đuričković (Crvena zvezda).

Zoranović je potpisao trogodišnji ugovor, Svojić i Simović dvogodišnje a Đuričković je došao na šestomesečnu pozajmicu.

Milan Svojić i Petar Đuričković istakli su da sa optimizmom kreću u upoznavanje novih saigrača i da veruju da će klub u narednoj sezoni moći da postigne zapažen uspeh u Superligi.

"Veliko mi je zadovoljstvo što sam postao član Radničkog 1923  i da ću svim silama opravdati očekivanja trenera. Mislim da sam izabrao pravi klub, Kragujevac je fudbalski grad, koji ima izvanredne navijače . Nadam se da ću više napredovati i napraviti sportske uspehe sa Radničkim 1923." rekao je Svojić a Đuričković se u velikoj meri složio sa njim.

"Došao sam na šestomesečnu pozajmicu sa ciljem da nastavim kontinuitet igara i da pomognem koliko mogu.Upoznajem se sa igračima i sa ekipom i nadam se da ću se brzo uklopiti. Odabrao sam dobar i ozbiljan klub, tim  koji već dugo igra zajedno i  mislim da ću u takvoj ekipi moći dosta da napredujem" istakao je fudbaler Crvene zvezde.

Radnički će u narednom periodu odigrati osam prijateljskih mečeva a u prvom kolu Jelen Superlige igraće na Banjici protiv ekipe Rada.

Ne propustite