"Đavoli" spremaju novi udarac Zvezdi

Autor: Miloš Marković
petak 14.12.2012.
10:29
Izvor: Sportske.net, kkradnicki.rs

Predstojeći vikend donosi i srpski derbi u okviru regionalne lige. Kragujevački Radnički gostuje Crvenoj zvezdi, ekipi koja iza sebe ima dva vezana poraza.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Kao najefikasniji tim u Jadranskoj ligi sa dosadašnjih 950 postignutih poena, Radnički iz Kragujevca ide na megdan Zvezdi sa namerom da zada novi udarac izabranicima Vlade Vukoičića.

Svesni da ih očekuje duel protiv kvalitetnog rivala, Kragujevčani ipak ističu da maksimalnom koncentracijom mogu do pobede.

„Crvena Zvezda je veoma kvalitetna ekipa. Na svakoj poziciji veoma dobro popunjena sa našim iskusnim igračima ili sa visokokvalitetnim strancima."

"Svaka ekipa ima neke slabe tačke, mi moramo da budemo koncentrisani i u fokusu svih 40 minuta, bez imalo praznog hoda. Moramo da znamo šta hoćemo u svakom trenutku. Igramo protiv veoma kvalitetnog rivala na vrućem terenu u Beogradu, ali smatram da ćemo imati šta da pokažemo. Važno je da budemo na visokom nivou angažovanja i koncentracije, jer ove derbi utakmice se dobijaju hladnim glavama.“, rekao je Branko Maksimović, prvi pomoćnik Miroslava Nikolića.

Sa procenom Maksimovića složio se i Miloš Borisov.

„I oni su se na početku sezone tražili kao ekipa. Imaju dosta novih igrača, baš kao što je kod nas, pa nisu otvorili sezonu prema očekivanjima. Međutim, gotovo dva meseca igraju u dobroj formi, bez obzira na poslednja dva poraza od Budućnosti i Kahasola. “

„Ključ uspeha je da budemo maksimalno rasterećeni u napadu iz čega ćemo doći do efikasnosti koja nas krasi. Naravno, to mora da prati puna koncentracija u odbrani svih 40 minuta, ne smemo da im dozvolimo lake poene, niti sebi da dopustimo padove, "prazne" minute. Zvezdin teren nije lak za osvajanje. Mislim da su oni zbog unutrašnje klime pod imperativom pobede, baš kao što smo mi bili prošla dva kola u Jezeru. Nakon dva vezana poraza pritisak je kod njih. Potrudićemo se da to iskoristimo i nametnemo svoju dobru timsku igru, a imamo jake pojedince koji znaju da se nose sa odgovornošću.“, rekao je Borisov.

Inače, utakmica u „Pioniru“ se igra u subotu od 19 časova.


Ne propustite