''Đavoli'' testiraju za Evropu (19:00h)

Autor: Darko Mitrović
nedelja 25.08.2013.
12:10
Izvor: Sportske.net

Posle pobede u četvrtak nad Tunom, kojom su povećali šanse za plasman u Ligu Evrope, fudbaleri Partizana pokušaće večeras na istom mestu da protiv samouverenih Kragujevčana potvrde da su u usponu forme pred revanš u Švajcarskoj.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Pretposlednja utakmica trećeg kola domaće Superlige igra se od 19 časova na stadionu u Humskoj (Tv prenos - Arena Sport 1), gde Partizan dočekuje ekipu Radničkog iz Kragujevca.

Crno-belima je ovih dana svakako prioritet Evropa, odnosno dvomeč sa Tunom, pa gosti i u tome vide svoju šansu u ovom duelu.

Ipak, posle blede partije i na jedvite jade ostvarene pobede protiv Novog Pazara, a onda i remija bez golova u Nišu, aktuelni šampion je dužan da se svojim navijačima konačno prikaže u pravom izdanju.

Za razliku od susreta sa Švajcarcima u četvrtak, Vuk Rašović će imati znatno veći izbor igrača, pogotovo u napadačkim redovima, gde se očekuje povratak i Marka Šćepovića i novajlije Fofane, koji je već debitovao u Nišu.

Aleksandar Mitrović će najverovatnije biti sačuvan za revanš sa Tunom, kada će se i oprostiti od crno-belog dresa, dok Kojića i dalje muči povreda.

Sada je i na levom beku situacija mnogo povoljnija, jer osim mladog Petrovića tu su u Volkov i Gulan, pa ćemo videti kome će šef struke crno-belih ukazati poverenje.

Na drugoj strani, fudbaleri Radničkog su posle poraza u Nišu, preed svojim navijačima proteklog vikenda savladali Napredak, pa znatno rasterećeniji dočekuju gostovanje u Humskoj.

U najavama ovog meča, Kragujevčani su davali i optimističke izjave, najavljivali borbu na sva tri boda, pa ukoliko zaista na takav način pristupe meču, mogli bismo videti zanimljivu predstavu u Humskoj.

Dobre vesti za trenera Radmila Ivančevića su i povratak iskusnog napadača Darka Spalevića, a očekuje se i nastup novajlije Aleksandra Stojmirovića, pa je utisak da crno-bele ponovo čeka težak posao da dođu do novih bodova na domaćoj sceni.

Očekivani sastavi:

Partizan
: Stojković, Aksentijević, Obradović, Stanković, Volkov, Đemba Đemba, Ninković, Ilić, Jojić, Šćepović, Fofana.

Radnički 1923: Čančarević, Pavlović, Tintor, Rosić, Marić, I. Petrović, Kovačević, Beljić, Stojmirović, Simović, Spalević.

Ne propustite