Đemba-Đemba: "Brate moj, moramo da se borimo!"

Autor: Miloš Marković
četvrtak 01.08.2013.
18:38
Izvor: Sportske.net

Odomaćio se Erik Đemba-Đemba iako je tek nedavno stigao u redove Partizana. Govoreći za klupski sajt, iskusni tamnoputi fudbaler govorio je o svojim prvim utiscima, kao i o sinoćnom meču protiv Ludogoreca.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Kamerunac Đemba-Đemba već se aklimatizovao i privikao na svoj novi tim.

Kako kaže, u tome mu mnogo pomažu saigrači koji su ga odlično prihvatili i učinli da se oseća kao u porodici.

„Fantastično. Ima dosta mladih igrača i meni će biti lako da razgovaram sa njima i znam kako to da radim, jer sam i ja bio u njihovim godinama. Kada sam prvi put došao na stadion kapiten Sale Ilić, Sale Buljavi, mi je prišao i pitao me da li sve u redu. Meni je bilo veoma bitno da mi kapiten priđe i prvi poželi dobrodošlicu. To je bilo maestralno.“, rekao je Đemba-Đemba.

Erik lagano već uči i srpski jezik, u tome mu, kako sam kaže, zdušno pomažu posebno dva saigrača.

„Učitelji su Zeka Jojić i Mikola Džigi zvani Rumun (Rumeni)!“, rekao je Đemba-Đemba, ističući da još uvek nije naučio psovke.

„Nisam još, samo ono brate moj, za početak. Ali, sviđa mi se jezik.“, ističe on.

Kada je u pitanju kvalitet njegovih saigrača, Erik je imao reči hvale.

„Znaju da igraju i mislim da će to ići samo uzlaznom putanjom. Imam tek nekoliko treninga sa ekipom i, uz iskustvo koje posedujem, pokušavaću da ih okupiram na terenu.“, ističe novo pojačanje Partizana.

Neizbežno je pitanje bilo i utisak sa sinoćne utakmice. Đemba-Đemba smatra da Partizan i nije toliko loše igrao, te veruje da njegov tim može u narednu rundu.

„Mislim da u revanšu protiv Ludogoreca treba da se borimo, moramo da damo sve od sebe, jer igramo kod kuće. Nema mesta strahu, treba ići napred, ali biti oprezan u defanzivi, jer je rival napadački jako dobra ekipa. Što je najbitnije, probati dati gol i ja mislim da mi to možemo. U prvom meču nismo ostvarili povoljan rezultat, ali naš trener nije u potpunosti nezadovoljan, jer nismo odigrali tako loše. Moramo da učimo na svojim greškama i da se spremimo za naredni meč.“, rekao je.

Prisustvo Đembe na terenu ima veliki uticaj, videlo se to i nakon samo pola sata, koliko je proveo na terenu protiv Ludogoreca.

Kamerunac pre svega može da pomogne svojim ogromnim iskustvom.

„Ja sam ne mogu ništa. Naravno, iskusan sam igrač, ali potrebni su mi mladji igrači, jer su brži i energičniji od mene. Moramo da se držimo zajedno i, malo po malo, doći će do medjusobnog razumevanja na terenu. Ovde imamo i momka od 16 godina koji je već profesionalac i meni je to fantastično.“

„Ja moram da doprinesem više, da budem tu, da odigram kao što sam odigrao ovih pola sata juče. Mislim da smo posle mog ulaska u igru imali više lopte u nogama, čime smo i malo odmorili naše defanzivce. Moramo da budemo spremni da napadnemo protivnika kada izgubimo loptu jer ako prodje par sekundi, a rival i dalje ima loptu, time otežavamo posao našoj odbrani. Izmorićemo ih ako stalno moraju da brane naš gol. Dakle, moram da unesem još toga u našu igru, kao što sam doprineo u tih pola sata. Ako ponovim svoju partiju, mislim da imamo šansi da izborimo povoljan rezultat.“, ističe Kamerunac.

Inače, revanš protiv Ludogoreca u Beograd se igra narednog utorka.


Ne propustite