Đilas predložio oštrije kazne za verbalne uvrede

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 31.05.2013.
12:56
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas predložio je na sednici Skupštine tog tela da ubuduće kazne za verbalne prozivke u javnosti budu rigoroznije sankcionisane.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Prvi čovek "srpske kuće košarke" izneo je svoju viđenje trenutne situacije u srpskoj košarci na sednici Skupštine KSS-a koja je juče održana u Beogradu.

Između ostalog, Dragan Đilas je predložio da kazne za verbalna prepucavanja funkcionera domaćih klubova budu rigoroznije, sve u cilju smanjena primitivnog prozivanja među viđenim košarkaškim radnicima koja najviše štete samom sportu.

"Zamolio bih naše najbolje klubove da još jednom razmisle o predlogu rigoroznijeg sankcionisanja u slučaju verbalnih prozivki pošto se ružna dešavanja sa fudbalskih stadiona polako sele u košarkaške dvorane" istakao je Dragan Đilas.

On je dodao da je KSS u 2012. godini poslovao u plusu ali da je zbog manjka dodatnog prihoda regionalnim centrima bilo poslato manje novca no što je bilo obećano.

"Iako smo 2012. godinu završili finansijski pozitivno, vratili prethodne dugove, zbog duboke ekonomske krize, dodatni prihod je manji, pa u regionalne centre nismo mogli da pošaljemo planiranu količinu sredstava" priznao je predsednik KSS.

Na sednici je bilo reči i o predstojećim pripremama za Evropsko prvenstvo koje će biti održano u Sloveniji a selektor Ivković kazao je da će spisak kandidata saopštiti tokom naredne nedelje.

Ne propustite