Đilas spreman da glumi "UNPROFOR"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 20.02.2013.
19:19
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas odgovorio je Nebojši Čoviću na pismo koje je predsednik KK Crvena zvezda Telekom uputio sa željom da se smire strasti među "večitim rivalima". Prvi čovek KSS spreman da bude posrednik u razgovorima koji bi

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Novo poglavlje dobila su dešavanja iz Kragujevca na finalnom meču Kupa Radivoja Koraća kada je Nebojša Čović predsedniku Košarkaškog saveza Srbije uputio pismo sa željom da se normalizuju odnosi među "večitim rivalima".

Dragan Đilas je u svojstvu predsednika KSS izdao saopštenje za javnost u kome je prihvatio da bude "mirotvorac" ukoliko će to doneti bilo kakav pomak na bolje među "zaraćenim stranama".

"KSS je uvek spreman da organizuje bilo koji sastanak koji bi doprineo smanjenju tenzija među klubovima. Upravo na taj način sam se ponašao i prilikom nemilih dešavanja na finalnoj utakmici Kupa Radivoja Koraća u Kragujevcu. Da bi do sastanka došlo potrebno je da postoji iskrena spremnost oba kluba za razgovor. Učiniću sve, što je u mojoj moći, da se dijalog dva kluba iz medija premesti na košarkaški teren, jer je svima jasno da teške reči koje se izgovaraju neće doprineti razvoju srpske košarke" stoji u saopštenju predsednika KSS.

Prvi čovek srpske košarke još jednom je napomenuo da KSS nema ingerencije kada je organizovanje završnice domaćeg šampionata u pitanju ali da će učiniti sve da sa Udruženjem klubova KLS dogovori saradnju u cilju kvalitetne organizacije takmičenja u Superligi.

"I ovom prilikom napominjem da KSS nema ingerencije nad domaćom ligom, ali da smo spremni da ih preuzmemo kako bi obezbedili regularnost takmičenja i učinili sve da se scene iz Kragujevca ne ponove. U skladu sa takvom namerom organizovaćemo sastanak sa predstavnicima Udruženja klubova Košarkaške lige Srbije tokom naredne nedelje. Očekujemo da na tom sastanku budu prisutni predstavnici svih zainteresovanih klubova" završio je Đilas saopštenje.

Za sada se od pomenutih strana samo Partizan nije izjasnio. U Humskoj su istakli da njima nikakvo pismo nije dostavljeno i da im se niko nije obratio te da nema ni razloga da se oglašavaju putem zvaničnog saopštenja.

Ne propustite