Đoković: "Koncentrisan sam na Gulbisa, ne razmišljam o finalu!"

Autor: Beta Beta
utorak 03.06.2014.
22:22
Izvor: Beta

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je današnji meč u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Francuske protiv Kanađanina Miloša Raonića odlučilo svega nekoliko poena, a osvrnuo se i na svog narednog protivnika Ernesta Gulbisa.

Beta/AP Photo/Michel Euler
Beta/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Novak Đoković se danas plasirao u polufinale Rolan Garosa, pošto je u četvrtfinalu pobedio Miloša Raonića sa 3:0, po setovima 7:5, 7:6, 6:4.

"Bilo mi je veoma bitno da osvojim prvi set... Drugi je bio neizvestan, dok sam se u trećem prilično komotno osećao na terenu. Sve u svemu, meč je odlučilo svega nekoliko poena, iako je rezultat bio 3:0. Znao sam šta će me čekati na terenu protiv Raonića, znao sam da neću imati mnogo prilika, ali da kada dodjem do njih moram da ih iskoristim, a to sam uradio kako je trebalo", rekao je Đoković posle meča.

"Bilo je veoma komplikovano zaustaviti Raonićev servis. On izuzetno dobro servira, precizno i jako. Kada je na servisu, veoma je teško učiniti bilo šta, osim ostati mentalno jak, koncentrisan i isčekivati priliku da ga napadneš", rekao je drugi teniser na ATP rang listi.

Srpski teniser će se u polufinalu sastati sa Letoncem Ernestom Gulbisom, koji je u četvrtfinalu pobedio Čeha Tomaša Berdiha sa 3:0, po setovima 6:3, 6:2, 6:4.

"Pokušavam da se koncentrišem samo na Gulbisa, a ne na finale... Iskoristiću dva dana pauze da se odmorim i da se dobro pripremim za sldeći meč. Gulbis je ovde pobedio Federera i Berdiha, to dovoljno govori o njegovim kvalitetima", rekao je Đoković.

Ne propustite