Đoković: "'Nova lica' ravnopravna sa najboljima"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 12.03.2014.
19:49
Izvor: Sportske.net

Srpski teniser Novak Đoković konstatovao je da nova lica koja se pojavljuju na ATP Turu imaju veliki potencijal i da više nije iznenađenje kada 20. teniser sveta dobije prvog na ATP listi.

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Najbolji srpski teniser i drugi na ATP rang listi plasirao se u osminu finala prvog Mastersa u sezoni nakon što ga je Kolumbijac Alehandro Gonzales propisno namučio u trećem kolu.

Na Mastersu u Indijan Velsu već smo imali prilike da vidimo prvorazredno iznenađenje, pošto je Ukrajinac Dolgopolov eliminisao Rafaela Nadala.

Za našeg tenisera takvi rezultati više nisu iznenađujući jer veruje da je došlo vreme kada kvalitet prve četvorice na ATP rang listi ne garantuje i sigurne pobede u duelima sa igračima koji se nalaze od desete do dvadesete pozicije na svetskoj lestvici.

"Konkurencija je danas izuzetno jaka. Svi su znatno napredovali, poboljšala se i tehnologija. Igrači od 10. do 20. mesta su jednako dobri kao i oni na vrhu. Ako se pogodi takav dan, svako može svakog da dobije, a često nekoliko poena odlučuje" rekao je Đoković i dodao,

"Dolaze nova imena, nova lica, koja mogu da izazovu najbolje i budu ravnopravni sa njima. Nas to tera da radimo vrednije, da se poboljšavamo, da održimo visok nivo, jer nam stiže opasnost sa svih strana. Gulbis, Dimitrov i Raonić su predvodnici tog novog talasa, i mogu da konkurišu i za slem titulu" zaključio je Nole.

Drugi teniser sveta u osmini finala Mastersa u Indijan Velsu sastaće se sa Marinom Čilićem, momkom kojeg je u dosadašenjem toku karijere tukao sedam puta na isto toliko mečeva.

Ne propustite