Đoković: "Odlično finale i fantastičan turnir za mene"

Autor: Beta Beta
nedelja 30.03.2014.
23:41
Izvor: Beta

Drugi teniser sveta Novak Đoković izrazio je zadovoljstvo zbog načina na koji je stigao do druge uzastopne titule u tekućoj sezoni, i dodao da je u finalu sa Nadalom igrao odlično i da je sve dobro funkcionisalo u Majamiju.

Beta/AP Photo/J Pat Carter
Beta/AP Photo/J Pat Carter

Povezane vesti

Srpski teniser Novak Đoković rekao je posle osvajanja Masters turnira u Majamiju i pobede nad Špancem Rafaelom Nadalom u finalu da je odigrao sjajan meč.

"Odlično sam odigrao danas, sve je funkcionisalo, a Rafa nije imao sreću u nekim trenucima. Igrati protiv njega je uvek veliki izazov, a tek u finalu. Želim Nadalu sreću u nastavku sezone", rekao je Đoković posle meča.

Srpski teniser osvojio je titulu na turniru Masters serije u Majamiju, pošto je u finalu pobedio Španca Rafaela Nadala sa 2:0 u setovima 6:3, 6:3.

"Bio je ovo fantaštičan turnir za mene, uživao sam kao i uvek. Želim da se zahvalim publici što me je bodrila i nadam se da su uživali", kazao je Đoković.

Đoković je prošle nedelje trijumfovao na Masters turniru u Indijan Velsu, a današnjom pobedom u Majamiju, postao je drugi igrač u istoriji koji je ova dva turnira osvojio u istoj godini.

"Mi igrači ovde u SAD dolazimo na nekoliko nedelja i uspevamo da se oporavimo pre svakog meča i imamo mogućnost da se dobro pripremimo. Takođe, beton je moja omiljena podloga, možda sam i zato pobedio na oba turnira. Jedva čekam da se vratim ovde sledeće godine" istakao je Đoković.

Finalista turnira i prvi teniser sveta, Nadal, rekao je da je Đoković zasluženo slavio u finalu i dodao da mu je žao što još uvek nije osvojio Masters u Majamiju.

"Đoković je odigrao dva sjajna turnira za redom i zasluženo je pobedio. Čestitam mu na titulama. Meni je jedino žao što još nisam osvojio Majami. To je jedini turnir gde sam tako često gubio u finalima", rekao je Nadal.

Đoković će od sutra na novoj ATP listi umanjiti zaostatak za Nadalom za 310 bodova.

Ne propustite