Đoković: "Previše neiznuđenih grešaka"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 28.02.2014.
21:58
Izvor: Sportske.net

Nakon što je doživeo 17. poraz na 32. međusobnom duelu sa Rodžerom Federerom, srpski teniser Novak Đoković izjavio je da je velikim brojem grešaka i lošim kretanjem dao priliku rivalu koju je Švajcarac umeo da iskoristi i slavi.

Beta/AP Photo/Kamran Jebreili
Beta/AP Photo/Kamran Jebreili

Povezane vesti

Najbolji srpski teniser eliminisan je u petak u polufinalu ATP turnira u Dubaiju, pošto ga je Rodžer Federer savladao 17. put u 32 međusobna meča.

Đoković je odlično otvorio meč, lako došao do prednosti u setovima, a onda propustio brejk šansu u četvrtom gemu drugog seta nakon čega je krenuo sunovrat.

"U drugom delu meča je bio mnogo bolji i agresivniji. Ja sam počeo da pravim brojne neiznuđene greške, prestao sam da se krećem dobro kao do tada i on je osetio svoju priliku" izjavio je Đoković.

Švajcarac je posle trijumfa nad Đokovićem priznao da je u prvom setu bio u podređenom položaj ali je uz pomoć publike uspeo da se vrati u meč.

"Protiv Novaka nikada nije lako. Loše sam počeo, držao me je u podređenom položaju, ali publika mi je dala snagu da ne odustanem od borbe. Teren je brz i to mi je išlo na ruku, u želji da igram što agresivnije" rekao je Federer.

Nekada najbolji teniser sveta u finalu će se sastati sa Tomašom Berdihom koji je do "poslednjeg čina" turnira u Dubaiju stigao pobedom nad Nemcem Kolšrajberom.

Ne propustite