Đoković: "Verovao sam u preokret"

Autor: Beta Beta
četvrtak 13.03.2014.
12:16
Izvor: Beta

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je danas da je odigrao težak meč protiv Marina Čilića na turniru u Indijan Velsu, ali da je verovao da može da preokrene rezultat posle izgubljenog prvog seta.

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Drugi teniser sveta plasirao se jutros u četvrtfinale turnira u Indijan Velsu pošto je pobedio 26. igrača sveta, Marina Čilića iz Hrvatske, sa 2:1 u setovima (1:6, 6:2, 6:3).

"Bio sam pribran i miran, bez obzira na rezultat."

"Prihvatio sam činjenicu da je u prvih 45 minuta bio mnogo bolji, bio je agresivan, nije promašivao mnogo, servirao je neverovatno brzo i precizno. Nisam mogao mnogo da uradim, naterao me je da se povučem"
, rekao je Đoković.

"Verovao sam da mogu da se vratim, drugi set je bio potpuno druga priča. Resetovao sam se i rekao sebi da je tek počeo meč. Zaboravio sam prvi set, a u drugom i trećem setu sam dobro igrao. To je jačina kakvu želim da zadržim i nadam se da ću tako nastaviti",
dodao je srpski teniser.

Đoković je tako ostvario i osmu pobedu u osam duela protiv čilića, koji je u februaru igrao u tri finala ATP turnira.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Francuza Žilijena Benetoa, koji je pobedio Španca Felisijana Lopesa sa 2:0 u setovima (6:3, 7:6).

Srpski teniser je do sada pet puta igrao protiv 37. igrača na ATP listi Lopesa i ostvario svih pet pobeda. Poslednji put igrali su 2012. godine, na turniru u Šangaju, kada je bilo 6:3, 6:3.

Đoković je do sada dva puta osvajao turnir u Indijan Velsu, 2008. i 2011. godine.

Ne propustite