Đoković: "Volim kada nema oscilacija u igri"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 26.02.2014.
23:37
Izvor: Sportske.net

Srpski teniser Novak Đoković izrazio je zadovoljstvo svojom partijom u osmini finala turnira u Dubaiju, u pobedi nad Robertom Bautistom-Agutom u kojoj je protivniku prepustio četiri gema.

Beta/AP Photo/Kamran Jebreili
Beta/AP Photo/Kamran Jebreili

Povezane vesti

Drugi teniser sveta plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Dubaiju nakon sjajnog izdanja u duelu sa Špancem Robertom Bautistom-Agutom, u kome protivniku nije dao šansu da izbegne poraz.

Nakon fantastične partije i trijumfa rezultatom 2:0 (6:1, 6:3) Đoković je izjavio da voli kada odigra meč bez oscilacija i kada ga servis "gura" ka pobedi.

"Odigrao sam stvarno jedan dobar meč od prvog do poslednje poena. Nisam imao uspona i padova, a volim kada nemam oscilacija u igri. Posebno, zadovoljan sam servisom koji je mi je pomogao da rutinski odnesem pobedu, jer sam osvojio mnogo lakih poena" rekao je Đoković.

Rival Novaka Đokovića u četvrtfinalu biće Mihail Južnji, jedan od retkih tenisera koji se može pohvaliti solidnim odnosom pobeda i poraza u duelima sa srpskim teniserom.

Rus je iz devet međusobnih okršaja sa Đokovićem tri puta izlazio kao pobednik a Novak je uoči desetog duela sa Južnjim pohvalio jednoručni bekhend svog rivala.

"Mihail je već duže period u vrhu tenisa, a poseduje jedan od najlepših jednoručnih bekhenda na ATP turu. Taj udarac kod njega nije isti kao kod ostalih tenisera, on je vrlo dobar igrač" zaključio je Đoković.

Prvi reket Srbije brani trofej na ATP turniru u Dubaiju a ukupan nagradni fond na ovom turniru iznosi 1.900.000 dolara.

Ne propustite