Đorđević: "Imamo oružje i karakter da se pobijemo za medalju"

Autor: Pavle Knežević
sreda 13.09.2017.
23:42
Izvor: Sportske.net

Selektor Srbije bio je srećan i ponosan posle plasmana u polufinale Evropskog prvenstva, ali zna da šampionat nije završen. Velike pohvale za Bogdana i Mačvana.

Fiba.com
Fiba.com

Povezane vesti

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević bio je srećan i ponosan posle plasmana u polufinale Evropskog prvenstva. Mačvan je "lepak" ekipe, za koju je rekao da ima oružje i karakter da se pobije za medalju.

Srbija je pobedila Italiju 83:67 u četvrtfinalu i tako izborila polufinalni duel sa Rusijom, jedinom ekipom koja je do sada pobedila "orlove".

"Čestitke našim igračima, odigrali su ekstremno koncentrisano, mislim našu najbolju odbrambenu utakmicu. Bili su fokusirani na šutere. Znali smo sve, i akcije iz kojih traže poene, kao i da godinama igraju na taj šut i ofanzivni talenat, ali danas nisu mogli da nas pobede tako. Imali smo dominaciju u skoku i igri konstantno. Možda smo lošije počeli, ali smo brzo napravili rezultasku ravnotežu i imali mir i koncentraciju koja nam je dala sigurnost u napadu", rekao je Đorđević nakon utakmice.

On je kazao da je treća četvrtina bila ključ utakmice, kada je njegova ekipa preuzela kontrolu i spolja.

"Može biti da je ovo najzrelija utakmica do sada, ali to je naš zaštitni znak - da smo mi sigurniji u naše stvari kako takmičenje odmiče. Za mene je ovo dobar, mali korak, koji sigurno sve raduje i dobra stvar je naći se u polufinalu, ali mi treba samo da razmišljamo o Rusiji i kako da im vratimo za poraz u grupi", rekao je Đorđević.

djordjevic stimac srbija

Nisu izostale ni pohvale za Bogdana Bogdanovića, koji je nastavio da šutira uprkos promašajima za tri poena.

"On je jako koncentrisan i fokusiran na igru. Veliki šuteri imaju tu karakteristiku da nastave da šutiraju i kad ih ne ide. Imao je dobru selekciju šuta, odigrao je izuzetno zrelu utakmicu, pročitao je njihovu odbranu, preuzeo je ulogu plejmejkera kada je Jović imao probleme sa faulovima, pomogao je Miciću. Raduje me da ima solidan, zdrav pristup igri", rekao je Đorđević.

Ako je Bogdanović lider, Mačvan je vezivno tkivo ovog tima.

"On jeste 'lepak' ove ekipe. Ljudski, svojim karakterom je dodao kvalitet. Ne znam da li se sećate na prijateljskoj utakmici u Beogradu je igrao sa temperaturom 38,5. Rekao mi je da ne dolazi u obzir da ne igra i tu je ova ekipa postala tim. Onda je izašao, rekao mi da ne može više. Posle smo ga dva dana vraćali u život.

Oni toliko pričaju među sobom, toliko su koncentrisani. Malo puta sam osetio toliku želju za informacijama. Stvarno su jako koncentrisani na takmičenje. Velike pohvale sa moje strane", rekao je Đorđević.

Mačvan je rekao posle utakmice da će tim morati da se pobije za medalju.

"Ja od kad sam ovde sam govorio da idemo da se pobijemo za medalju. Imamo oružje i taj karakter i to ćemo spustiti na teren", rekao je selektor Đorđević.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 14.09.2017
00:00

Верујем Сале и у тебе и у тимски дух који има екипа, дајте само све од себе па шта буде, јер је и ово до сад велики резултат !!!

avatar
Жан Пол Белмондо
Wednesday, 13.09.2017
23:49

Могао би да млатим и пишем, али ћу рећи алал вера! Ово полуфинале је вредно већ као злато 🥇