Đorđević: ''Rastemo, ovo je dobro za psihu!''

Autor: Beta Beta
subota 09.08.2014.
22:13
Izvor: Beta

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević izjavio je da je njegova ekipa u utakmici protiv Hrvatske pokazala da "raste" i da pobeda u neizvesnoj završnici može da joj koristi na psihološkom planu.

sportske.net
sportske.net

Povezane vesti

Selektor je bio veoma zadovoljan nakon meča sa reprezentacijom Hrvatske.

"Rastemo kao ekipa i to u smislu timskog duha i timske igre, što me veoma raduje. Svih pet igrača koji su na terenu u svakom trenutku igraju intenzivnu odbranu, što je pokazatelj velike želje i odgovornosti prema igri, saigračima i timu. Dobar put za napredak je upravo snažna odbrana, dobra tranzicija, trčanje i pritisak na loptu", rekao je Djordjević.

Košarkaši Srbije pobedili su večeras posle produžetka Hrvatsku sa 84:83, na turniru u francuskom Pou. Pobedonosnu "trojku" postigao je Bogdan Bogdanović 5,6 sekundi pre kraja utakmice.

"Pokazalo se da igrači veruju u odbranu, veruju u tim i imaju dobar odnos prema igri, što je pozitivan pokazatelj iz dosadašnjih pripremnih utakmica. Uvek je dobro kada se pobedi istorijski rival, ovakva pobeda u neizvesnoj završnici može da koristi ekipi u psihološkom smislu", rekao je on.

"U prvom poluvremenu smo mogli da steknemo i veću prednost, da smo u nekim situacijama tražili jednostavnija rešenja. Ima mnogo stvari u kojima mora bolje, ali ovo je proces kroz koji bi trebalo da napredujemo", dodao je Đorđević.

Reprezentacija Srbije je juče izgubila od Grčke sa 64:66, a sutra od 20.30 u poslednjoj utakmici na turniru, igra protiv domaćina Francuske.

Ne propustite