Đorđević veruje u igrače: "Njihova ozbiljnost mi daje snagu"

Autor: Pavle Knežević
nedelja 03.09.2017.
12:43
Izvor: Sportske.net

Selektor je danas posle prvog poraza u grupi ponovio da je ponosan na igrače i na njihov pristup utakmicama i radu.

Sportske/Pavle Knežević
Sportske/Pavle Knežević

Povezane vesti

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da je sav fokus tima na utakmici sa Turskom na Evropskom prvenstvu, a ponovio je da je ponosan na svoje igrače, rekavši da mu njihova ozbiljnost donosi snagu.

Srbija je u subotu izgubila od Rusije 75:72 i tako pretrpela poraz posle trijumfa nad Letonijom 92:82. Sutra uveče predstoji duel sa domaćinom Turskom.

"Kao i uvek na ovim takmičenjima analizira se prethodna utakmica, traže se pozitivne stvari, da probamo da popravimo neke greške koje su se dešavale juče. Mislim da su svi svesni da je ovo dugačko takmičenje, tako da je sada sav fokus na utakmicu sa Turskom. Ambijent će biti paklen kao i uvek, oni odatle vuku energiju snagu. Igraju 'aptempo', moramo da budemo jako pažljivi sa loptom, da ne izlazimo iz naših okvira i da igramo zajedno košarku i na oba kraja terena tražimo zajedničko rešenje i dođemo do pobede", rekao je Đorđević.

Posle dva kola, pet od šest ekipa ima pobedu i poraz, samo Britanija ima dva poraza.

"Sve je otvoreno, jednostavno jedna jako interesantna grupa. Britanija je pokazala da ima oružje kojim može da parira svima. Moramo da budemo jako koncentrisani u poslednje tri utakmice i damo sve od sebe", rekao je Đorđević.

A kada su u pitanju njegovi igrači, sve se zna.

"Ovi momci imaju karakter. Pre neki danas sam rekao da ne znam da li više vole da pobede ili ne vole da izgube. I jedno i drugo je njihova oznaka i karakteristika i to me raduje. Imamo jaku dobru hemiju i komunikaciju. Oni znaju mnogo bolje gde greše nego ja, svesni su da imamo jako dobre pozitivne stvari. Taj njihov odnos prema radu i prema obavezama mi daje snagu i poverenje.

Posle utakmice sa Letonijom sam rekao da sam bio neizmerno ponosan i želim da to podvučem i posle jučerašnje utakmice, bez obzira na nemir. Postoje mnoge taktičke i tehničke stvari koje mogu mnogo bolje, ali to dođe većim brojem utakmica
", rekao je selektor.

Đorđević je priznao da ekipa protiv Rusije nije imala dovoljno energije za tako važan meč, kao i druge greške, ali se sve svodi na staru istinu: "Poraz je uvek dobar ako ga shvatiš na pravi način".

Novinare je zanimalo da li je sutrašnja utakmica važna zbog plasmana u osminu finala i dalje, ali Đorđević ne razmišlja na taj način.

"Hajde prvo da dođemo do osmine finala, zbog toga je važna. Ako je pobedimo, onda smo i matematički unutra. Svaka utakmica je bitna. Ja ne razmišljam toliko daleko, razmišljam samo o sutrašnjoj utakmici, kako da se dignemo, da pružimo dobru igru i dođemo do pobede. Ne opterećujem se toliko važnošću plasmana", rekao je Đorđević.

Kapiten Milan Mačvan kratko je analizirao sutrašnju utakmicu.

"Očekuje nas sutra jedna teška utakmica protiv Turske. Igraju 'aptempo' sa mnogo presinga. Za nas je izuzetno bitna utakmica da se vratimo na taj pobednički kolosek, da se vratimo u pobedničko raspoloženje. Turci imaju kvalitet, najviše se oslanjaju na Erdena Osmana, to su najveće pretnje koje imamo. Danas treba da se što bolje spremimo i iskoristimo i što bolje predstavimo nego protiv Rusije", rekao je Mačvan.

Utakmica Turska-Rusija igra se sutra od 20 sati.

Ne propustite