Đurić: "Derbi u Beču? Zašto da ne"

Autor: Beta Beta
sreda 21.05.2014.
19:21
Izvor: Beta

Predsednik FK Partizan podržao je ideju čelnika Crvene zvezde da "večiti derbi" za pomoć srpskom narodu bude odigran u Beču.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Predsednik fudbalskog kluba Partizan Dragan Đurić podržao je danas ideju Crvene zvezde da "večiti" rivali odigraju humanitarnu utakmicu u Beču za nastradale u poplavama u Srbiji.

"Podržavam tu ideju, zašto da ne? Treba da budemo ujedinjeni u ovom trenutku i da tako pomognemo ljudima koji su pogođeni ovim poplavama. Partizan se od prvog dana uključio i nastavićemo da skupljamo pomoć, i novčanu i svu ostalu, dokle god to bude bilo potrebno", rekao je Đurić agenciji Beta.

Potpredsednik Crvene zvezde Slaviša Kokeza rekao je ranije danas da će predložiti Partizanu odigravanje te humanitarne prijateljske utakmice gde bi kompletan prihod od prodaje ulaznica za prvi "večiti" derbi koji bi se odigrao van Srbije bio uplaćen kao pomoć stradalim područjima u poplavi i obnovi kuća.

"Pretpostavljam da bi bilo veliko interesovanje za taj meč u Beču. Treba napraviti plan, da termin odgovara i Zvezdi i Partizanu, da se vidi na kom bi se stadionu igralo. Otom potom. Ali, da, podržavamo tu ideju", kazao je Đurić.

Zvezda će, kako je kazao Kokeza, za ovu ideju tražiti podršku Fudbalskog saveza Srbije, od koga se očekuje da obezbedi podršku austrijskog nacionalnog saveza i Evropske fudbalske unije (UEFA).

Ne propustite