Đurić platio kauciju, do kraja dana na slobodi!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 23.01.2014.
13:15
Izvor: Sportske.net

Predsednik FK Partizan Dragan Đurić položio je jemstvo u iznosu od 2 miliona evra pa je Specijalni sud u Beogradu naložio da danas bude pušten iz pritvora.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Specijalni sud u Beogradu naložio je tokom prepodneva da se vlasniku Zekstre i predsedniku Partizana Draganu Đuriću ukine pritvor, pošto je položio jemstvo od dva miliona evra upisom hipoteke.

To je za agenciju Tanjug potvrdila portparolka suda Dušica Ristić koja je objasnila da je sud primio dokaz od Đurićevih advokata da je upisana hipoteka na nepokretnosti za iznos ranije određenog jemstva.

Dragan Đurić u pritvoru je proveo deset dana, pošto je 13. januara priveden u Specijalni sud u Beogradu kako bi da izjavu u slučaju koji je tužilaštvo pokrenulo protiv njega a onda mu je određen jednomesečni pritvor.

Sud je kasnije odlučio da Đurić može da napusti pritvor ukoliko položi kauciju u iznosu od 2 miliona evra što je predsednik Partizana danas i učinio.

Tužilaštvo je protiv Dragana Đurića pokrenulo istragu zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotrebe položaja odgovornog lica prilikom privatizacije "Veterinarskog zavoda".

"Veterinarski zavod" je privatizovan 2005. godine kada ga je kupila kompanija "Zekstra" na čijem se čelu nalazi Dragan Đurić. To je jedna od 24 sporne privatizacije koje je kao takve označio Savet za borbu protiv korupcije.

Ne propustite