Đurković: ''Pobedili smo u jakoj konkurenciji''

Autor: Beta Beta
ponedeljak 18.06.2012.
16:11
Izvor: Beta

Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković izjavio je danas da je Srbija dobila organizaciju EP za rukometašice najviše zahvaljujući odličnim iskustvima sa prethodnog EP za muškarce prošle zime, kada je naša zemlja takođe bila domaćin.

live-e.tv
live-e.tv

Povezane vesti

Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković kazao je da je "prezadovoljan" zbog toga što je Srbija dobila organizaciju Evropskog prvenstva (EP) za žene 2012. godine i da će pripreme za turnir početi "već sutra".

"Prezadovoljan sam zbog toga... To samo dokazuje da su se priče kako su svi zadovoljni našom organizacijom muškog šampionata sada i potvrdile", rekao je Đurković agenciji Beta.

Turnir će se održati od 4. do 16. decembra u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Vršcu.

Domaćin je prvobitno bila Holandiji, ali je ona 4. juna odustala, a kandidovale su se Srbija, Hrvatska, Danska, Makedonija, Island, Norveška, Poljska, Rumunija, Rusija, Slovačka i Švedska.

"Konkurencija je bila velika, ali zbog dobre organizacije muškog EP, zbog dobre infrastrukture i velikog broja gledalaca, mi smo pobedili", ocenio je Đurković.

On je kazao da nije ostalo mnogo vremena da se turnir organizuje, ali će sve biti lakše pošto je program isti kao i za muško takmičenje.

"Imaćemo malo problema jer je kratak rok. Celo leto je zauzeto Olimpijskim igrama, te praktično imamo septembar, oktobar i novembar da sve organizujemo, ali sa pripremama krećemo već sutra", istakao je Đurković.

Ne propustite