Đurović: ''Uprava Zvezde nikad nije vršila pritisak na stručni štab!''

Autor: Darko Mitrović
sreda 22.08.2012.
16:45
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Bivši pomoćnik Roberta Prosinečkog na klupi Crvene zvezde Žarko Đurović oštro je danas demantovao pisanja pojedinih medija, koji su, kako tvrdi, netačno interpretirali neke njegove izjave.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

U reakciji objavljenoj na zvaničnom sajtu Crvene zvezde, Žarko Đurović naglašava da nikada nije upozoravao Roberta Prosinečkog na to ''kakva ga sudbina čeka u Zvezdi'' i oštro odbacuje navode kako je uprava kluba vršila pritisak na članove stručnog štaba.

''Prosinečki nije dobio otkaz, niti ga je Lukić oterao, već je sam podneo ostavku. Takođe, naveo sam mu da ukoliko se tim ne pojača i ako ne ostanemo svi igrači i treneri na okupu, da može da se desi da ne dođu rezultati. To je jedina istina, nikakav sukob njega i Lukića nisam naglašavao ili spominjao.

Najoštrije osuđujem i neistinu izrečenu u moje ime, po kojoj sam rekao da se Uprava mešala u rad stručnog štaba. Jedan jedini put se dogodilo da nam iz rukovodstva sugerišu da Milana Vilotića vratimo u tim. S obzirom na besparicu u klubu, prihvatili smo sugestiju, i vratili igrača'',
objašnjava Đurović.

On dalje priznaje da je imao i jedan verbalni sukob sa predsednikom Crvene zvezde Vladanom Lukićem, ali da to nije razlog zbog čega je otišao iz stručnog štaba.

''Lukić i ja smo u drugarskim odnosima, znamo se preko dvadeset godina. Jeste se dogodila ta neprijatnost, prilikom jednog zajedničkog druženja, koje je Lukić napustio. Očekivao je da i ja uradim isto i krenem sa njim, ali ja sam odlučio da ostanem sa prijateljima na večeri.

Nikada nisam bio ničiji poltron i sam odlučujem o tome gde i sa kim sedim. Zbog mnogo drugih razloga sam otišao sa Marakane, a sukob sa mojim prijateljem Lukićem je samo ubrzao takvu moju odluku'',
istakao je Đurović.






Ne propustite