DK - Branilac titule siguran u Japanu

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 05.04.2014.
12:40
Izvor: Sportske.net

Dejvis kup reprezentacija Češke plasirala se u polufinale ovog takmičenja nakon što je dubl tandem Štepanek - Rosol doneo treći poen aktuelnim šampionima u duelu sa Japanom.

Beta/AP Photo/Koji Sasahara
Beta/AP Photo/Koji Sasahara

Povezane vesti

Prvi polufinalista u tekućoj sezoni takmičenja u Dejvis kupu jeste reprezentacija Češke Republike koja je posle mečeva dublova obezbedila treći poen u duelu sa Japanom.

Radek Štepanek i Lukaš Rosol savladali su u subotu reprezentativce Japana Tacumu Ita i Jasutaka Učijamu rezultatom 3:0 (6:4, 6:4, 6:4), čime su doneli svojoj selekciji poen vredan plasmana u polufinale.

U petak su Štepanek i Rosol bili bolji od Ita i Tara Danijela u singl mečevima, a današnji trijumf u dublu samo je stavio tačku na plasman u polufinale.

Dejvis kup reprezentacija Japana nije bila kadra da se ozbiljnije suprotstavi favorizovanim Česima a dodatni problem za domaćina predstavljalo je odsustvo Keija Nišikorija koji nije mogao da nastupi zbog povrede zadobijene na nedavno završenom Mastersu u Majamiju.

Česi brane trofej u Dejvis kupu osvojen prethodnog novembra u "KombankAreni" gde su savladali reprezentaciju Srbije. Za još jedan plasman u finale Češka će se boriti protiv boljeg iz duela Francuske i Nemačke.

Ne propustite