Dodić: "Evropa kao izazov"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 22.06.2013.
13:47
Izvor: Sportske.net, fkjagodina.org.rs

Prethodnik i naslednik Sima Krunića na trenerskoj poziciji u FK Jagodina izvršio je prozivku, čime su počele pripreme osvajača nacionalnog Kupa za predstojeću sezonu, koja će za "Ćurane" početi mečevima drugog kola kvalifikacija za LE.

fkjagodina.org.rs
fkjagodina.org.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Jagodine okupili su se danas na Gradskom stadionu pod Đurđevim brdom na prvom treningu letnjeg pripremnog perioda.

Mladen Dodić kazao je pred prvi povratnički trening da su se uslovi za rad u Jagodini dodatno popravili za mandata Sima Krunića.

"Sigurno je da je olakšavajuća okolnost za mene to što sam u prethodnom mandatu boravio 15 meseci u klubu i što znam kako stvari funkcionišu u Jagodini. Klub je podigao kriterijume po svim pitanjima a od mog prethodnog boravka stvoreni su bolji uslovi za rad" kazao je Dodić.

Nakon toga usledila je prozivka a potom je Mladen Dodić pred novinarima definisao prioritete superligaša iz Pomoravlja u predstojećoj sezoni.

"Prvi deo priprema odradićemo u Jagodini a zatim se selimo u Bansko u Bugarskoj gde će akcenat biti na odigravanju prijateljskih utakmica jer nas već 18. jula očekuju izazovi u Evropi. Ti mečevi biće naš najveći izazov a moraćemo da pronađemo nove motive da bi, za razliku od prošle godine, napravili korak napred u kvalifikacijama za LE" istakao je trener Jagodine.

Jagodina će, za razliku od prethodne sezone, učešće u kvalifikacijama za LE početi od drugog kola što znači da bi protivnik mogao da bude neki od poznatih evropskih klubova što Dodića ne plaši.

"Bez obzira na ime rivala, a očekujemo da to bude neko atraktivno ime, cilj će nam biti plasman u treće kolo. Kasnije ćemo se fokusirati na prvenstvo kako bismo odbarnili barem četvrto mesto u JSL" jasan je Dodić.

Kako su Jagodinci po završetku prethodne sezone ostali bez najboljeg strelca JSL i kapitena tima, Dodić je najavio da će narednih dana u klub stići barem jedno kvalitetno pojačanje u špicu.

"Cilj nam je da na poziciji napadača dovedemo barem jedno kvalitetno pojačanje. Ja bih voleo da se to dogodi što pre ali moraćemo da sačekamo barem još nekoliko dana do priče o pojačanjima" zaključio je Dodić.

Fudbaleri Jagodine radiće narednih sedam dana na Gradskom stadionu a u večernjim satima 30. juna, putuje se u Banjsko na centralni deo priprema koji traje  od 1. do 12. jula. Tamo će biti odigrano 6 kontrolinih utakmica.

Žreb za Ligu Evrope je 24. juna u Nionu, gde FK Jagodina predstavlja Slavko Gajin generalni sekretar kluba.

Ne propustite