Dodić: "Iskustvo presudilo, ali nije bilo lako na putu do finala"

Autor: Beta Beta
sreda 09.04.2014.
23:34
Izvor: Beta

Strateg Jagodine izjavio je da put njegovog tima do finala nacionalnog Kupa nije bio lak, kao i da je trijumf nad OFK Beogradom u revanš susretu polufinala bio plod iskustva koje poseduju njegovi igrači.

fkjagodina.org.rs
fkjagodina.org.rs

Povezane vesti

Trener Jagodine Mladen Dodić rekao je da put njegovog tima do finala Kupa nije bio lak, i da će se ekipa u sledećih mesec dana spremati da odbrani trofej, ali neće zapostaviti prvenstvo.

"Put do finala nije bio nimalo lak. Imali smo danas dogovor da budemo strpljivi i da igramo na rezultat, a to se i desilo u pojedinim trenucima. OFK Beograd je možda bio taj koji je držao loptu i igrao, a mi stvarali šanse i postigli ta dva gola. Na kraju je to iskustvo i bilo presudno", rekao je Dodić.

Jagodina je u revanš meču polufinala Kupa Srbije pobedila OFK Beograd sa 2:0, dok je u prvom meču slavila sa 2:1. Protivnik "Ćuranima" u finalu biće Vojvodina, a ta dva rivala igrala su i prošle godine u finalu ovog takmičenja.

"Ja želim da i to finale bude bukvalno repriza prošlogodišnjeg, da pobedimo Vojvodinu i ovog puta, i da po drugi put budemo osvajači Kupa, što je zaista veliki uspeh. Čestitam igračima Jagodine i onima koji su prošle godine osvojili trofej i onima koji su po prvi put u finalu", rekao je Dodić.

"I ja sam po prvi put u finalu i zaista nam je svima u klubu želja da taj pehar i sledeće godine bude u našim vitrinama. Ovih mesec dana ćemo imati pre svega to na umu i spremati se za finale, ali ne smemo zapostaviti ni prvenstvo. Finale igrate retko i pamtite čitavog života. Očekujem da i u finalu budemo na nivou prošlogodishnjeg i da taj pehar ostane i dalje u našim prostorijama", dodao je trener Jagodine.

Trener OFK Beogada Zlatko Krmpotić rekao je da je njegova ekipa danas pružila svoj maksimum.

"U ovom trenutku, sa timom sa kojim smo izašli zbog brojnih povreda i zbog borbe za opstanak u prvenstvu, odnosno psihološkog tereta na ove mlade igrače, mislim da je smo danas dali svoj maksimum. Možda smo mogli da damo neki gol, ali čestitam Jagodini na prolasku u finale, čestitam i svojim igračima, nisu igrali loše do gola, a posle toga je sve palo u vodu", rekao je Krmpotić.

Ne propustite