Donji Srem - Partizan (uživo)

Autor: Darko Mitrović
subota 18.08.2012.
20:00
Izvor: Sportske.net

Finiš meča u Novom Sadu, Partizan preko Saše Markovića smanjio na 2:1. U prvom poluvremenu domaći poveli autogolom Lovrea, a prednost Donjeg Srema duplirao Damjanović dva minuta kasnije.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Prvi minuti igre nisu doneli ozbiljne prilike za gol, a domaći nagoveštavaju da se neće samo braniti protiv šampiona.

Partizan ima inicijativu, Ninković je iz daljine imao jedan pokušaj, ali je bio neprecizan. Ipak, ni posle 20 minuta nema prave prilike na ovom susretu.

U 22. minutu Knežević je pokušao sa nekih 18 metara, ali je lopta pogodila spoljnji deo mreže.

A onda šok za Partizan - 1:0 vodi Donji Srem od 27. minuta!

Slobodan udarac izveo je Josimov sa desne strane, ubačena lopta u kazneni prostor crno-belih, gde ju je glavom zakačio Lovre i poslao u - sopstvenu mrežu.

Još se crno-beli nisu oporavili od ovog šoka, a samo dva minuta kasnije usledio je novi! Damjanović je primio loptu u kaznenom prostoru crno-belih, Miljković nije uspeo da ga zaustavi, a fudbaler domaćeg tima je iz okreta poslao loptu u donji desni ugao Stojkovićevog gola - 2:0!!!

Tek do 41. minuta se čekalo na prvu veću opasnost pred golom domaćina. Tada je Ninković pokušao sa dvadesetak metara, ali je na kraju prečka spasila domaće.

U poluvremenu Vermezović je reagovao uvođenjem Zabije umesto Kneževića, a prvu priliku u nastavku imali su u 49. minutu, kada je posle centaršuta Volkova sa leve strane Josimov umalo postigao autogol.

Nešto kasnije u prilici se našao i Šćepović, ali je posle centaršuta sa desne strane poslao loptu pored gola.

Partizan napada, ali domaći se bez većih problema brane i čuvaju veliku prednost iz prvog poluvremena.

Kapiten Partizana u ovom meču Nemanja Tomić u 70. minutu je šutirao sa dvadesetak metara, ali pravo u golmana domaćih.

Dva minuta kasnije svi su već ''videli'' loptu u mreži Donjeg Srema, ali je Zabija sa nekih šest-sedam metara ''uspeo'' da promaši. Ostaje 2:0...

Poslednji adut Vermezovića je Saša Marković, koji ulazi umesto Lovrea. I tek što je ušao, Marković konačno postiže gol za Partizan - 2:1!

Centaršut sa desne strane, Marković je bio povučen, ali je ipak uspeo da zahvati tu loptu i u padu je smesti u mrežu.

Dva minuta kasnije uzvraćaju domaći, opasan centaršut sa desne strane, a Aksentijević u poslednjem trenutku uspeva da izbije loptu u korner ispred svog gola.

U 84. minutu Volkov je uputio centaršut sa leve strane ka Mitroviću, ali je golman Starčević bio brži od napadača crno-belih i na kraju uhvatio tu loptu.

Napadali su crno-beli do kraja meča, a u poslednjim trenucima stopostotnu šansu prokockao je Zabija, ostaje 2:1!!!

Donji Srem: Starčević, Josimov, Vukobrat, Bukorac, Lakić-Pešić, Košutić (Janković od 58.), Putinčanin, Čordašić, Damjanović, Tošić (Ristev od 85.), Milutinović.

Partizan: Stojković, Aksentijević, Miljković, Ivanov, Volkov, Lovre (S. Marković od 76.), Medo, Knežević (Zabija od 46.), Tomić, Ninković, S.Šćepović (Mitrović od 63.). 

Ne propustite