Dortmund pao u produžecima, Bajern osvojio i Kup!

Autor: Darko Mitrović
subota 17.05.2014.
22:39
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Bajerna osvojili su, po 17. put u klupskoj istoriji Kup Nemačke. Bavarci su tek posle produžetaka savladali Dortmund, ali će se dosta pričati i o poništenom golu ''Milionera'' u drugom poluvremenu, pri rezultatu 0:0.

Beta/AP Photo/Markus Schreiber
Beta/AP Photo/Markus Schreiber

Povezane vesti

Kao i prošle sezone, Bajern je šampionskoj tituli u Nemačkoj dodao i trofej nacionalnog Kupa, a ovog puta u finalu je savladao Dortmund sa 2:0, posle produžetaka (u regularnom toku meča bilo je 0:0).

Pep Gvardiola je iznenadio činjenicom da je Riberi bio na klupi, ali je ušao već posle pola sata, zbog povrede Filipa Lama. Na drugoj strani, naš Miloš Jojić je bio među starterima i odigrao sasvim solidno, ali se ovog 17. maja ipak nije radovao...

Tokom prvih 45 minuta nije bilo mnogo uzbuđenja, Bajern je za nijansu bio opasniji, a najbliži golu bio je Hojbjerg, koji je u 44. minutu odlično šutirao sa ivice kaznenog prostora, iskosa sa desne strane, ali je lopta otišl zamalo pored gola.

Početkom drugog poluvremena, novu šansu za Bajern imao je Tomas Miler, kada je šutirao iz neposredne blizine, ali je Vajdenfeler odlično intervenisao.

Zatim sledi period bolje igre Dortmunda. Prvo je u 60. minutu, posle slobodnog udarca Marka Rojsa lopta pogodila prečku, ali se Nojer nije nimalo uzbudio i hladnokrvno ju je propustio da ode u gol aut.

Samo četiri minuta kasnije, situacija o kojoj će se tek pričati posle meča. Akcija Dortmunda po levoj strani, centaršut u kazneni prostor ka Levandovskom, lopta na kraju stiže do Matsa Humelsa, koji je glavom šalje ka golu, ali Dante iza gol linije interveniše i za sudiju Florijana Majera to nije bio gol! Igra je nastavljena...

Do kraja regularnog toka meča, videli smo još par solidnih prilika na obe strane i još jednu odličnu intervenciju Vajdenfelera, kada je reagovao u stilu rukometnog golmana.

Ostalo je 0:0 posle 90 minuta, ušlo se u produžetke, a odluka je pala u 107. minutu. Boateng je odlično centrirao sa desne strane ka Robenu, Vajdenfeler je ostao na gol liniji, Groskrojc zakasnio, što Holanđanin koristi i šalje loptu u mrežu - 1:0 za Bajern!

Taj gol kao da je potpuno demoralisao ''Milionere'', pa je Bajern najpre imao još jednu stopostotnu priliku preko Robena, kda se Vajdenfeler iskupio za grešku kod gola, a tačku je stavio u poslednjim trenucima drugog produžetka Tomas Miler, koji je na pravi način realizovao kontru koju su zapoćeli Pizaro i Roben - 2:0.

Golovi OVDE.




Ne propustite