Dr Zvezdan Terzić

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 29.11.2012.
20:25
Izvor: Sportske.net, ofkbeograd.co.rs

Predsednik Upravnog odbora OFK Beograda Zvezdan Terzić odbranio je danas doktorsku disertaciju i zaslužio zvanje doktora nauka.

ofkbeograd.co.rs
ofkbeograd.co.rs

Povezane vesti

Prvi čovek OFK Beograda Zvezdan Terzić doktorirao je danas na ALFA Univerzitetu u Beogradu, pošto je odbranio doktorsku disertaciju na temu ''Uticaj lidera na transformacione promene u sportu''.

Rad na ovu temu branio je pred komisijom u čijem sastavu je bio i Dragan Životić, nekadašnji atletičar i redovni profesor na ovom Univerzitetu.

"Doktorski rad mr Zvezdana Terzića predstavlja izuzetan naučni doprinos menadžmenta u sportu, jer prati sve važnosti lidera u tokovima vrlo složene sportske aktivnosti.

Magistar Zvezdan Terzić počinje disertaciju sa jednom lepo izgovorenom misli MAX DE PRE-a da je 'Prva odgovornost lidera da odredi stvarnost. Poslednje je da vam kaže hvala. Između ostalog, lider je sluga''', izjavio je Životić ovim povodom.

Naravno, Terzić je bio ponosan na ovaj svoj uspeh, izražavajući nadu da bi svojim primerom mogao da doprinese stvaranju budućih lidera.

"Potrebno nam je više obrazovanih kadrova u oblasti sporta, koji će raditi na svojoj edukaciji i proširivati horizonte. Snagom svoje vizije se izboriti sa nedaćama koje su pred nama, jer u stručnoj literaturi koja dolazi iz razvijenih zemalja ne može se naći rešenje za probleme u našem nesredjenom sistemu.

Čitav život je borba i lično sam prošao kroz period teških situacija. Uvek je bilo, a i biće uspona i padova. Najteže je i pobediti samog sebe, ali samo sam sebi i možeš pomoći'',
poručio je Terzić.

On je prethodno diplomirao Ekonomskom fakultetu, a magistrirao na Univerzitetu "Braća Karić". Govori četiri strana jezika, engleski, grčki, mađarski i ruski.



Ne propustite