Dragić dostigao i Dražena!

Autor: Vladimir Nestorović
ponedeljak 07.04.2014.
18:06
Izvor: Sportske.net

Sjajni plejmejker Finiks Sansa ušao je u zaista prestižno društvo svojim sjajnim igrama ove sezone, a njegova statistika sa terena pokazuje da on igra sezonu karijere u Arizoni.

Beta/AP Photo/Matt York
Beta/AP Photo/Matt York

Povezane vesti

Dovođenje Erika Bledsoa prethodnog leta u ekipu Finiksa i njegovo uparivanje sa Goranom Dragićem podsetilo je sve na tandem Hornasek-Džonson, koji je Sanse vodio do finala Zapada 1991. godine.

Upravo je Džef Hornasek trener Dragiću u Sansima, a u nekoliko navrata je istakao da ga Slovenac dosta podseća na njega iz igračkih dana.

Najbolju košgetersku sezonu u karijeri Hornasek je imao 1992. godine, kada je ušao u klub '20/50/40', i to pošto je u proseku imao 20.1 poena po meču, 51.2% šuta iz igre i 43.9% šuta za tri poena.

Od tada, u 21 NBA sezoni samo je jedan bek to uspeo, Dražen Petrović, ali i tri krilna igrača (Durent, Džejms i Novicki). Sve do sada.

Sa pet utakmica do kraja sezone, Goran Dragić je veoma blizu da se pridruži Hornaseku, Petroviću i gorepomenutim krilima u '20/50/40' klubu. U ovom trenutku, Dragić ima 20.5 poena po meču, 50% šuta iz igre i 41.7% šuta za tri poena.

Dragić se seća Petrovića, iako je tada bio veoma mali.

"Dražen je bio jedan od najboljih evropskih košarkaša. Kada sam odrastao, on je bio heroj u svojoj domovini. Ako bih mogao da postignem to što je on uradio..."

"Za sve je kriv naporan rad, i on se polako isplaćuje. Ne smem da se opustim sada zbog tih brojeva, moram da nastavljam da napredujem."
- zaključuje Dragić.

Ova sezona je razuverila sve kritičare Dragića, koji su ga nakon neubedljive prve sezone zvali Goran Tragic, ili u prevodu 'Tragični Goran'.

Ne propustite