Drama u Kragujevcu! Zvezda ''iz pepela'' stigla na prag nove titule!

Autor: Darko Mitrović
sreda 30.04.2014.
19:20
Izvor: Sportske.net

Radnički i Crvena zvezda priredili još jedan uzbudljiv meč ljubiteljima vaterpola. U drugoj utakmici finala plej-ofa, Radnički čitav meč vodio, ali je Vapenski na desetak sekundi pre kraja doneo izjednačenje Crvenoj zvezdi, koja zatim u penal seriji stiže

vkradnicki.com
vkradnicki.com

Povezane vesti

Kakav šok za navijače i vaterpoliste Radničkog!

Kragujevčani čitav meč imali vođstvo protiv Crvene zvezde, u dva navrata i sa po četiri gola razlike, ali je aktuelni šampion u samom finišu regularnog toka preko Vapenskog izjednačio na 10:10, da bi zatim u penal-seriji Beograđani slavili sa 14:13 i došli na prag nove titule!

Radnički
je od samog početka sjajno ušao u meč, poveli su Kragujevčani sa 3:0, posle čega je trener Crvene zvezde Dejan Savić morao već da traži tajm-aut.

Međutim, predvođeni odličnim Filipom Filipovićem, vaterpolisti Radničkog su nastavili sa odličnom igrom, pa su nedugo zatim domaći poveli i sa 5:1.

Ipak, tokom druge deonice Zvezda uspeva da donekle konsoliduje svoje redove i vođstvo Radničkog smanji na dva gola razlike.

Radnički je bio konstantno u vođstvu, ali beogradski crveno-beli u poslednjoj deonici uspevaju da priđu na samo gol zaostatka - 9:8.

Pogotkom Filipovića, Radnički ponovo vraća dva gola viška na ulasku u finiš meča, ali na tačno minut pre kraja, Prlainović koristi igrača više, čime je doveo do dramatične završnice ovog meča - 10:9 za Radnički!

Prava drama nastaje posle narednog napada Radničkog, kada Marković u situaciji sa igračem više pogađa stativu i tako omogućava Zvezdi poslednji napad!

Dejan Savić tada traži tajm-aut, koji je doneo očekivani rezultat! Zvezda je najpre iznudila igrača više, a onda Boris Vapenski pogađa bliži ugao Radićevog gola za izjednačenje na 10:10!

Odlučuju peterci!

Filip Filipović - 11:10!
Prlainović - Radić brani! Ostaje 11:10!
Đorđe Filipović - 12:10!
Vukčević - 12:11!
Basara - Šefik brani, ostaje 12:11!
Vapenski - 12:12!
Ćirić - Šefik brani, ostaje 12:12!
Rašović - 12:13!
Burić - 13:13!
Avramović - 13:14! Pobeda Crvene zvezde!

Posle ovakvog epiloga, Crvena zvezda vodi sa 2:0 u pobedama, i samo joj još jedan trijumf treba do nove titule prvaka!

Ne propustite