Druga 'meč lopta' za "Đavole" (17.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 04.12.2013.
13:31
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Radničkog iz Kragujevca gostuju Spartaku iz Sankt Petersburga u okviru osmog kola Evrokupa. Duel sa ruskim sastavom mogao bi da donese Kragujevčanima plasman u narednu fazu takmičenja ukoliko izabranici Miroslava Nikolića ostvare pobedu na zapad

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Košarkaši Radničkog nalaze se pred "drugom meč" loptom u borbi za plasman u drugu rundu Evrokupa. Protivnik će im biti ekipa Spartaka koju su u prvom meču u grupi "tukli" sa ubedljivih 97:80 u "Jezeru".

Bila je to najbolja partija Radničkog u prvom delu sezone ali je onda usledio neshvatljiv pad u igri ekipe Miroslava Nikolića koja je zaredila sa porazima u ABA ligi.

Samo je trijumf nad Panioniosom u Evrokupu ono dobro što su Kragujevčani uradili u poslednjih nekoliko nedelja a večeras ih očekuje veliko iskušenje u nekadašnjoj prestonici Rusije.

Bez "odbeglog" Jarua Kragujevčani će pokušati da ostvare makar i minimalnu pobedu nad Spartakom i tako overe plasman u narednu fazu takmičenja dva kola pre kraja.

"Svesni smo da preko Rusije vodi put u Evropu. Ako sa bar istom željom uđemo i u revanš, imamo veliku šansu da trijumfujemo u Sankt Petersburgu" rekao je pred put u Sankt Petersburg Sava Lešić.

Ekspedicija Radničkog u Sankt Petersburg je stigla nakon 14 časova putovanja pa nema sumnje da će umor biti protivnik Kragujevčana na večerašnjem susretu.

Duel u bivšoj prestonici Rusije između Spartaka i Radničkog počinje u 17 časova po srednjeevropskom vremenu a Kragujevčani bi pobedom došli do skora 5-3 koji bi im garantovao plasman u drugu rundu takmičenja.

Ne propustite