Drulović kao Kolumbo - Preko Amerike do stalnog posla!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 30.04.2014.
11:06
Izvor: Sportske.net

Vršilac dužnosti selektora reprezentacije Srbije spreman je da dobrim rezultatima na turneji po američkim kontinentima obezbedi sebi zvanje stalnog selektora a nakon toga odvede reprezentaciju na EP u Francuskoj.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Fudbalski šampionati širom Evrope primakli su se kraju pa je već došlo vreme da se veća pažnja usmeri na reprezentativni fudbal.

Selekcije koje će nastupiti na SP u Brazilu imaju svoje brige a Srbija će pred Mondijal imati turneju po Severnoj i Južnoj Americi koja će biti od presudnog značaja za jednog čoveka.

Vršilac dužnosti selektora Srbije ima zadatak da kroz duele sa Jamajkom, Panamom i Brazilom dokaže da zaslužuje da ostane na klupi "Orlova" i predvodi iz u nadolazećim kvalifikacijama za odlazak na EP u Francuskoj.

"Primio sam silne čestitke po imenovanju na ovo mesto, a da budem iskren, većina misli da ću upravo ja predvoditi Srbiju u kvalifikacijama za EP u Francuskoj. I ja idem u SAD i Brazil da opravdam poverenje ljudi iz FSS" kaže Ljubinko Drulović.

Uoći turneje po američkim kontinentima Drulovića najviše muče povrede defanzivaca koji su već duže vreme van terena ali je spreman da umesto Rajkovića, Subotića i Nastasića u reprezentaciju pozove mladog Stefana Mitrovića ili nešto iskusnijeg Milana Vilotića.

Prijateljske utakmice sa Jamajkom, Panamom i Brazilom vidi kao priliku da se napravi filter igrača koji bi trebalo da čine nacionalni tim tokom kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo.

"Očekujem da momci daju svoj maksimum bez obzira na otežavajuće okolnosti i kraj sezone. Moramo, dakle, biti pravi u sva tri meča, pogotovu protiv Brazila, domaćina predstojećeg Mondijala, možda i prvog favorita za osvajanje svetske krune" ističe Drulović.

Od turneje u Americi zavisiće da li će FSS ukazati poverenje Ljubinku Druloviću i imenovati ga za selektora koji bi nas predvodio do prvog Evropskog prvenstva posle 16 godina "posta".

Ne propustite