Drulović okupio ''Orliće''

Autor: Darko Mitrović
sreda 10.07.2013.
17:01
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Omladinska reprezantacija Srbije okupila se u sredu u Staroj Pazovi na startu priprema za Evropsko prvenstvo u Litvaniji (20.jul - 2.avgust).

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Izabranici selektora Ljubinka Drulovića pripremaće se u Staroj Pazovi do 18. jula kada će otputovati za Litvaniju.

Takmičenje u Grupi B na Evropskom prvenstvu započeće protiv Turske (20.jul - Marijampolj, 17.00), a zatim slede mečevi protiv Gruzije (23.jul - Marijampolj,19.30) i Francuske (26.jul - Kaunas, 16.30). U Grupi A igraće domaćin Litvanija, kao i Španija, Holandija i Portugal.

Na prozivci, selektor Drulović je izrazio nadu da Srbija može bar do polufinala.

''Jako je bitno u sportu, životu uopšte da postavite sebi neki cilj. Jedan smo ostvarili plasmanom među osam najboljih selekcija na kontinentu... To je za Srbiju značajan rezultat. Očekuje nas težak posao, ali verujem da možemo bar do polufinala. Prva utakmica, kao i na svakom turniru, je jako važna. U Turskoj je fudbal u ekspanziji i oni važe za jednog od favorita za osvajanje EP. Gruziju dobro poznajemo, ove godine igrali smo dva puta protiv njih, imamo pobedu i poraz u tim kontrolnim utakmicama.

Želimo plasman u polufinale, a posle toga sve je moguće... Izvesno je, nećemo biti u najjačem sastavu, ali spremni smo da radimo sa momcima koji su tu i koji žele da daju svoj maksimum. Voleli bismo da imamo na raspolaganju i Lazara Markovića, Ninkovića, ali, iskreno, razumem i klubove koji imaju svoje planove. Okrećemo se potpuno momcima koji su ovde, na pripremama''
, zaključio je Drulović.

Svakako jedan od najvećih aduta našeg tima u Litvaniji biće napadač Partizana Aleksandar Mitrović, koji uverava da uvek ima veliki motiv, bilo da igra za Partizan ili reprezentaciju.

''U kvalifikacijama smo pokazali da znamo da igramo fudbal. Kvalitet imamo, to je apsolutno jasno. Ja sam jedan od predvodnika generacije, daću sve od sebe da zabeležimo možda i najbolji rezultat u istoriji. Igramo napadački fudbal i ako pokažemo sve što možemo, daleko ćemo dogurati. Uvek imam motiv da igram za moj Partizan i Srbiju i čast mi je što mogu da igram za tri reprezentativne selekcije'', izjavio je Mitrović.

Pozive selektora Drulovića za učešće na EP dobili su sledeći igrači:

Golmani: Stefan Čupić (OFK Beograd), Predrag Rajković (Jagodina).

Odbrana: Miloš Veljković (Totenhem), Aleksandar Filipović (Jagodina), Petar Golubović (OFK Beograd), Nikola Antić, Slobodan Urošević (Rad).

Sredina terena: Marko Pavlovski, Aleksandar Čavrić (OFK Beograd), Nikola Ninković (Partizan), Sergej Milinković-Savić (Vojvodina), Dejan Meleg (Ajaks), Milan Vojvodić (Spartak Zlatibor Voda), Andrija Luković (Rad), Nemanja Maksimović (bez kluba).

Napad: Aleksandar Mitrović (Partizan), Uroš Đurđević (Rad), Ognjen Ožegović (Crvena zvezda).

Ne propustite