Drulović spreman za 'prijemni'!

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 03.03.2014.
09:48
Izvor: Sportske.net

Sredina radne nedelje donosi predah od prvenstvenih mečeva, pažnja se usmerava na 'Orlove', pre svega vršiocia dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije, Ljubinka Drulovića.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

'Orlovi' petog marta igraju prijateljski meč u Dablinu, biće to prilika da Ljubinko Drulović ubedi čelnike Fudbalskog saveza Srbije da mu ispred titule selektora izbrišu prefiks vd.

Imenovanjem selektora zlatnih 'orlića' za vođu A selekcije označen je početak novog ciklusa, ciklusa koji za prvi cilj ima plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine. Sastav kvalifikacione grupe je poznat, najveći takmac za 'Orlove' će svakako biti selekcija Portugala.

Ljubinko Drulović, sa svoje lične strane, ima još jedan kratkoročni cilj, a to je da (p)ostane selektor Srbije.

„Sebe vidim na klupi Srbije i posle Dablina. Radim kao da ću ovde da ostanem do kraja kvalifikacija, odnosno Evropskog prvenstva u Francuskoj. Uvek razmišljam pozitivno, gledam napred. Moje je da radim, zna se ko odlučuje.“, iskren je za Sport, Ljubinko Drulović.

Konkretne poteze je Drulović već povukao, pažnju u javnosti je svakako izazvalo vraćanje Adema Ljajića u nacionalni tim. Na pitanje himne, koje je toliko pažnje izazvalo u srpskoj javnosti, Drulović ostaje širokih shvatanja.

„Ako on ne oseća tu himnu i ne želi da je peva, mi tu ne možemo ništa. On je građanin Srbije i ima pravo da bira. Ljajić je fudbaler u usponu, igra u velikom klubu i na njemu je da svoj kvalitet dokaže i u reprezentaciji, a onda više niko verovatno i neće praviti pitanje oko himne.“, ističe Ljubinko Drulović.

Vršilac dužnosti selektora pred sobom ima tim motivisanih fudbalera, kroz čiji se stav, koji prenosi Nemanja Matić, vidi želja i htenje.

Da je krajnje vreme da Srbija ostvari uspeh na međunarodnoj sceni, mišljenja je i sam Drulović.

„Ukoliko budem selektor, verujem da ćemo biti među dve prvoplasirane reprezentacije koje će direktno ići na EURO. Ipak, da ne žurimo, videćemo kako stvari stoje posle Dablina.“, umeren je Drulović.

Vaše mišljenje – treba li Srbija da zadrži Drulovića bez obzira na rezultat u Dablinu?

Ne propustite