Drulović: "Sve je na Karadžiću"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 07.03.2014.
22:09
Izvor: Sportske.net

Vršilac dužnosti selektora reprezentacije Srbije priznao je da želi da ostane na klupi "Orlova" i posle 15. juna ali je priznao da se njegova selektorska sudbina nalazi u rukama predsednika FSS Tomislava Karadžića.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije odigrala je u sredu prvu utakmicu u 2014. godini i to pod vođstvom vršioca dužnosti selektora nacionalnog tima.

Ljubinko Drulović debitovao je na klupi "A" reprezentacije pobedom u Dablinu a, kako je najavio predsednik FSS, ulogu selektora trebalo bi da obavlja i tokom turneje po Americi koja je na programu krajem maja i početkom juna.

Za sada nije poznato koji su aršini koje će FSS i njegov predsednik koristiti prilikom donošenja odluke o tome da li je Ljubinko Drulović dovoljno dobar da bi vodio "Orlove" kroz kvalifikacije za EP u Francuskoj ali se nekadašnji reprezentativac Jugoslavije nada pozitivnom ishodu i veruje u ispravnu odluku Tomislava Karadžića.

"Ja sam prihvatio ovu dužnost sa velikim oduševljenjem i radim kao da ću ostati. Nikad nisam krio aspiracije da želim da ostanem selektor Srbije, a sad je sve na Karadžiću. Ne sumnjam da će doneti najbolju odluku" rekao je Drulović nakon povratka iz Dablina.

Činjenica da je meč u Dablinu vodio kao vršilac dužnosti selektora nije uticala na odnos sa reprezentativcima čije je držanje Drulović pohvalio posle svog debija.

"Naš odnos je profesionalan i pošten. Oni su vrhunski u svom poslu, daju maksimum na terenu, znaju pravila ponašanja i njih se pridržavaju. Ja sam s druge strane selektor, sa svojim zahtevima i najvažnije je da se zna hijerarhija. Nisam ni očekivao da ću imati najmanji problem" poručio je Drulović.

Reprezentacija Srbije neće se okupljati do kraja maja kada je očekuju duelu sa Jamajkom i Panamom a potom i okršaj sa Brazilom u Sao Paolu 4. juna. Ukoliko Drulović ostane na klupi do tih utakmica, a rečeno je da hoće, moguće je da će učinak na te tri utakmice biti presudan kada je njegov ostanak za kormilom reprezentacije u pitanju.

Prvi takmičarski meč u 2014. godini Srbija igra 11. oktobra u Jerevanu protiv selekcije Jermenije. Ta utakmica označiće početak kvalifikacija za EP koje se 2016. godine održava u Francuskoj.

Ne propustite