Drulović vodi 'večite' na američku turneju

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 12.05.2014.
11:16
Izvor: Sportske.net

Vršilac dužnosti selektora Srbije već uveliko kuje planove za američku turneju i mečeve sa Jamajkom, Panamom i Brazilom.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

U smiraj nacionalnih prvenstava, fudbalska pažnja se usmerava ka reprezentativnom nivou.

Pre svega, tu se misli na predstojeći Mondijal u Brazilu, ali i mečeve koji će prethoditi najvećoj smotri, poput američke turneje i prijateljskih utakmica u kojima će učestvovati srpski Orlovi.

Sezona na zimaku donela je glavobolju Ljubinku Druloviću, spisak povređenih fudbalera je sve duži – Fejsa, Tomović, Matija Nastasić. Deficitarne pozicije su upravo u defanzivnom redu i na poziciji zadnjeg veznog, te je vršilac dužnosti primoran da traži dopunska rešenja.

Kako sam kaže, najpre će se razmotriti igrači iz domaćeg prvenstva.

Drulović je već najavio da će poziv dobiti golman Partizana Milan Lukač, ekipi od 24, 25 fudbalera koliko će ići na američki kontinent biće pridruženo i nekoliko igrača iz JSL koji su impresionirali tokom sezone.

„Tu su igrači Crvene zvezde i Partizana. Pre svih Dragan Mrđa, Lazović, te Vulićević i Trajković.“, rekao je Sportu v.d. selektora.

Inače, američka turneja počinje 26. maja kada Orlovi igraju protiv Jamajke u Nju Džerziju, nakon toga je na programu meč sa Panamom u Čikagu 31. maja i na kraju sa Brazilom u Sao Paolu 06. juna, kao generalna proba Karioka za Mondijal i premijeru protiv Hrvatske.


Ne propustite