Drulovićeva želja: "Da se i u 2014. radujemo uspesima!"

Autor: Miloš Marković
četvrtak 02.01.2014.
15:30
Izvor: Sportske.net

Vlasnik 'Zlatne lopte' koju FSS dodeljuje najboljem srpskom treneru u kalendarskoj godini, Ljubinko Drulović, dao je opširan intervju za zvanični sajt Saveza, intervju u kome se osvrnuo na sjajnu godinu iza sebe.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Ljubinko Drulović je Srbiju poveo do krova Evrope, ostvario nestvaran supeh sa mladim reprezentativcima, momcima koji nemaju ni po 19 godina.

Snagom timskog duha, požrtvovanja i borbenosti, 'Orlići' su obradovali naciju, u prvi plan izbacili sjanjne fudbalske zamisli koje je na delu realizovao Drulović sa svojim timom.

Poimence pohvalivši svakog od fudbalera koji su učestvovali u neverovatnom uspehu, Drulović se zahvalio i svom timu.

"Uspeh ne može da dođe slučajno. Svaki član tima mora da da svoj doprinos, a imao sam briljantne saradnike koje bi svako poželeo. Pre svega se između nas spontano razvilo jedno veliko prijateljstvo i izuzetno poverenje. Odluke smo donosili zajednički, svako je imao pravo na mišljenje, a odluka je bila moja. Niko nije stavljao sebe u prvi plan, radili smo za istu stvar, posvećeni do kraja. Zlatna lopta je podjednako njihova, koliko i moja.", rekao je Drulović.

O fudbalerima koje vodi ima izuzetno visoko mišljenje, tvrdi da će uspeti da opravdaju kvalitet u godinama koje dolaze.

"Kao što sam rekao, velika većina će napraviti vrhunske karijere, moguće je da ćemo ih porediti i sa čuvenom generacijom „čileanaca“, gde je kasnije bilo i igrača Reala, Milana... Ovi momci nisu daleko od takvih velikana, a sigurno će biti i uzdanice naše seniorske reprezentacije u bliskoj budućnosti. Pa već sada Mitrović igra za Anderleht, Veljković je u Totenhemu, Meleg u Ajaksu, Pavlovski u Portou... A većina nema još ni 19 godina.", ističe Drulović.

Selektor je na kraju intervjua zamislio želju za Novu godinu.

"Kao i uvek, najpre dobro zdravlje za sve ljude, a zatim da i u našem fudbalu bude još više radovanja svih selekcija i klubova."

"Svima bih poželeo da bar jednom u životu osete takve emocije kakve smo mi imali u Litvaniji i da imaju tu pozitivnu energiju i veru u pobedu. Sebi lično da nastavim da radim uspešno posao koji najviše volim, a "A" selekciji dobar žreb u februaru za naredne evropske kvalifikacije."
, zaključio je Drulović u intervjuu koji možete pročitati OVDE.

Ne propustite