Drvlje i kamenje na Gvardiolu!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 24.04.2014.
10:48
Izvor: Sportske.net

Španski stručnjak proglašen za glavnog krivca za poraz, napao ga i vrhovni autoritet, Bekenbauer. Mediji ukazuju da je Bajern retko ove sezone dobijao one najbolje timove!

Beta/AP Photo/Paul White
Beta/AP Photo/Paul White

Povezane vesti

Nije gotovo, iako Real ima minimalnu prednost i nije primio gol u prvom meču što je bio i glavni cilj.

U Nemačkoj su više razočarani igrom nego rezultatom. Reči Franca Bekenbauera su odjeknule, on je ponovo kritikovao Pepa Gvardiolu.

"Posed ne znači ništa, mi smo bili slabiji tim, nismo imali šanse i možemo da bude zadovoljni što smo izgubili sa 1:0. Moraćemo da prestanemo da igramo kao Barselona, inače će završiti tako što će naši igrači sa gol linije umesto da daju gol vraćati loptu nazad", besan je najbolji nemački fudbaler u istoriji.

Mediji smatraju da je Bajern delovao nemoćno, da ima jasan problem u igri i da je Gvardiola izgubio taktičku bitku sa Anćelotijem. Real nije iznenadio, povukliu su se i prepustili posed rivalu, ali su bili mnogo opasniji za gol.

"Šta bi bilo da je Kristijano potpuno spreman i da je Bejl igrao od početka", pitaju se u nemačkoj javnosti. To će biti slučaj u utorak u revanšu što je i najveći razlog za optimizam Španaca.

Sam Gvardiola je optimista, ali protiv njega govore brojke.

On je prema jednoj analizi od 11 mečeva sa timovima iz evropskog vrha dobio tek 4, poražen je u Liga kupu na startu, Superkup Evrope je osvojio na penale protiv Čelsija, razbio je Siti u Engleskoj ali i izgubio na "Alijanc Areni". Nedavno ga je deklasirao Dortmund, a podsetimo da aktuelni evropski šampion nije savladao ni Arsenal u revanšu osmine finala Lige šampiona. Mučili su se sa Junajtedom koji sa ovim timom ne spada u krem Evrope.

Zbog toga ovaj poraz nije neočekivan, slabosti koje su viđene su samo bile jasnije jer je Real veliki tim sa sjajnim trenerom. Ništa nije izgubljeno za Bajern ali ovako kako igraju poslednjih mesec dana njihove šanse za plasman nisu velike.

Da li je Gvardiola najveći krivac?

Možda i nije, ali on insistira na tiki-taki koja je u poslednje vreme predvidljiva i ne donosi rezultat protiv jačih timova.

Real je bio nekako prebrz za odbranu Bajerna i već se postavlja pitanje da li je vreme da Lama vrate na prirodnu poziciju, preko Rafinje je Koentrao probijao kao kroz sir u sinoćnjem meču. Gvardiola je to video, ali po mišljenju mnogih kasno, kada je šteta već načinjena.

Sada su Bavarci na ispitu,  domaća titula i eventualno kup nisu dovoljni, što reče jedan navijač na izlasku sa "Bernabeua" sinoć bilo ko sa tribine bi sa ovim timom osvojio nemačko prvenstvo.

Možda je prejako, ali je Pep doveden da nastavi evropsku dominaciju.

Revanš daje odgovor...

Ne propustite