Dubai - Kiša i Rodžer eliminisali Đokovića u polufinalu

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 28.02.2014.
18:03
Izvor: Sportske.net

Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale ATP turnira u Dubaiju, pošto je u polufinalnom susretu izgubio od Rodžera Federera.

Beta/AP Photo/Kamran Jebreili
Beta/AP Photo/Kamran Jebreili

Povezane vesti

Najbolji srpski teniser Novak Đoković ostao je bez šanse da brani trofej na ATP turniru u Dubaiju, nakon što je u polufinalu poražen od Rodžera Federera rezultatom 2:1 (3:6, 6:3, 6:2).

Federer je do 17 pobede u karijeri nad Novakom Đokovićem, stigao za sat i 52 minuta igre, a prelomni momenat njihovog 32. međusobnog duela dogodio se sredinom drugog seta, kada je pri vođstvu Novaka Đokovića od 1:0 u setovima i 3:2 u gemovima za Švajcarca, kiša prekinula meč.

Švajcarac je potom napravio jedini brejk u drugom setu, dovoljan da izjednači rezultat na 1:1.

Treći set protekao je u znaku dominacije Rodžera Federera. Đoković je izgubio servis već u prvom gemu trećeg seta a potom mu se isto dogodilo u petom gemu.

Imao je Đoković četiri brejk lopte u trećem setu, u drugom i osmom gemu, ali mu nije pošlo za rukom da ih realizuje, pa se mora priznati da je Švajcarac apsolutno zasluženo slavio u njihovom 32. međusobnom okršaju.

Za trofej će se boriti Tomaš Berdih i Rodžer Federer a Đoković će zbog današnjeg poraza izgubitio bodove na ATP rang listi jer je u Dubaiju branio 500 bodova.

Ne propustite