Duda želeo Savovića, ali...

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 07.06.2013.
18:40
Izvor: Sportske.net

Dušan Ivković je objavljivanjem reprezentativnog spiska stavio do znanja javnosti da Borisa Savovića neće biti u dresu Srbije na EP u Sloveniji, a postoje i objektivni razlozi zašto krilni centar Crvene zvezde Telekom nije dobio poziv.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Tokom čitave sezone lomila su se koplja oko toga hoće li Boris Savović zaigrati za reprzentaciju Srbije ili Bosne i Hercegovine na predstojećem Eurobasketu u Sloveniji.

Nedavno je selektor reprezentacije BiH stavio Savovića na širi spisak "Zmajeva" a juče je postalo jasno da Dušan Ivković neće učiniti isto.

Nije tajna da je Boris Savović želeo da nastupi za Srbiju a i selektor "Orlova" ga je želeo u ekipi, no, postoji razlog zbog kojeg Savović nije pozvan u nacionalni tim Srbije.

Dušan Ivković kazao je za "Sportski Žurnal" da je bivšem treneru Crvene zvezde Telekom Vladi Vukoičiću nagovestio da bi Savovića mogao da pozove u reprezentaciju, ali su pravila FIBA bila prepreka da Ivković na kraju to i učini.


"Ispostavilo se da Savović uopšte ne može da dobije srpsko košarkaško državljanstvo. Pravilnik kaže da igrač koji je igrao za neku od mlađih selekcija, a Savović je igrao za Crnu Goru do 19 godina, nema pravo da menja košarkašku nacionalnost. Jedino generalni sekretar FIBA bi mogao da odobri taj prelazak, ali isključivo u zemlje koje su u košarkaškom razvoju. A ako mi treba da priznamo da smo zemlja u košarkaškom razvoju..." jasan je bio Ivković čime je stavio tačku na polemike oko toga zašto Savović nije dobio reprezentativni poziv.

Sa druge strane, očigledno je da je KS BiH spreman da prizna da se nalazi u košarkaškom razvoju jer bi Savović mogao da zaigra za "Zmajeve" u Sloveniji.

Pitanje je samo hoće li krilni centar Crvene zvezde Telekom pristati da se odazove na poziv Ace Petrovića.

Ne propustite