Dudaš zadovoljan i zbog sebe i zbog Ivane

Autor: Beta Beta
nedelja 11.08.2013.
23:52
Izvor: Beta

Srpski atletski reprezentativac u desetoboju Mihail Dudaš rekao je da je zadovoljan ostvarenim rezultatom na Svetskom prvenstvu u Moskvi.

daylife.com
daylife.com

Povezane vesti

Dudaš je osvojio 8.275 bodova, što je bilo dovoljno za 14. mesto, ali i za novi nacionalni rekord.

"Mogu reći da sam zadovoljan rezultatom. Na ovom takmičenju sam sebi pokazao da imam još puno prostora za napredak, što ćemo na narednim takmičenjima i iskoristiti. Hvala još jednom svima na podršci, mnogo mi je pomogla", rekao je Dudaš.

Pored toga što je postavio novi nacionalni rekord u desetoboju, Dudaš je na Svetskom prvenstvu postavio tri nova lična rekorda i došao do najboljih rezultata sezone u još četiri discipline.

Rekorde je postavio na 100 metara (10.67 sekundi), na 110 sa preponama (14.59 sekundi) i u skoku s motkom (4,90 metara). Najbolji rezultat sezone ostvario je u trci na 400 metara (47.73 sekundi), bacanju diska (44.06 metara), bacanju koplja (59.06 metara), kao i na 1.500 metara (4:26.62 minuta).

Dudaš je po završetku takmičenja čestitao i koleginici iz reprezentacije Ivani Španović na osvojenoj bronzi u skoku u dalj, čime je Srbiji donela prvu medalju na svetskim prvenstvima.

"Čestitam Ivani. Mnogo mi je drago zbog njenog fantastičnog rezultata. To je neverovatan uspeh srpske atletike i nje same. Definitivno je zaslužila to", kazao je Dudaš.

Ne propustite