Dudić negirao Džajinu krivicu

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 10.05.2012.
14:43
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Svedočenjem Ivana Dudića pred Višim sudom u Beogradu nastavljen je proces koji se vodi protiv bivših funkcionera Crvene zvezde optuženih za zloupotrebu službene dužnosti. Dudić je pred sudom istakao da mu Dragan Džajić i Crvena zvezda ništa ne duguju.

rts.rs
rts.rs

Povezane vesti

Jedan od bivših fudbalera Zvezde, zbog čijeg se transfera u inostrani klub vodi istraga protiv Dragana Džajića i drugih bivših visokih funkcionera kluba, svedočio je danas pred Višim sudom u Beogradu i potvrdio da od bivšeg kluba i nekadašnjeg predsednika ne očekuje nikakvu novčanu nadoknadu.

Džajić je optužen da je sa svojim saradnicima protivpravno prisvojio sumu od oko osam miliona evra od transfera četvorice igrača Zvezde. Radi se o Perici Ognjenoviću, Goranu Druliću, Ivanu Dudiću i Zoranu Njegušu.

Što se samog transfera Ivana Dudića tiče, tužilaštvo smatra da je Džajić prisvojio pet miliona tadašnjih maraka a da je samo dva miliona od transfera uplaćeno na račun kluba.

Dudić je negirao da je upoznat sa tim malverzacijama i poručio da sve što je u karijeri postigao duguje upravo Draganu Džajiću i Crvenoj zvezdi.

Suđenje će biti nastavljeno 6. jula kada bi trebalo da svedoči i poslednji fudbaler koji se pominje u ovom procesu, Goran Drulić.

Džajiću, Marinkoviću, Cvetkoviću i Stojiću zaprećena je kazna od dve do dvanaest godina zatvora ukoliko se utvrdi da su učestvovali u nezakonitom prisvajanju novca prilikom pomenutih transfera.

Ne propustite