Dule ponosan na ''najmlađi tim u istoriji Evrolige''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 01.11.2012.
23:24
Izvor: Sportske.net, kkpartizan.rs

Posle sjajnog otpora Barseloni u četvrtom kolu Evrolige, trener Partizana čestitao rivalu na pobedi, a svoje igrače pohvalio, ističući da napreduju iz utakmice u utakmicu.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Partizan je još jednom bio na pragu velikog iznenađenja u Evroligi, ali kao i nedavno protiv CSKA, crno-beli nisu uspeli da uzdrmanom favoritu zadaju i završni udarac.

Barselonu je spasila neverovatna trojka večeras nezadrživog Marselinja Uertasa, a sjajni Bertans u poslednjem napadu nije uspeo da još jednom uzvrati i crno-belima donese produžetke.

Bilo kako bilo, trener Vujošević ima dosta razloga za zadovoljstvo, bez obzira na činjenicu da je ovo četvrti poraz njegovog tima u elitnom evropskom takmičenju.

“Čestitam ekipi Barselone na zasluženoj pobedi, ali i mi smo napravili neku vrstu pobede, jer ovo je verovatno i najmlađi tim u istoriji Evrolige.

Imamo tim koji iz nedelje u nedelju očigledno napreduje. Zadovoljan sam onim što smo prikazali ljubiteljima košarke u Španiji, a ono što je naš problem je to što još uvek nemamo punih 40 minuta.

Tako da je u prve dve četvrtine Barseona vezala seriju od 16:0. A u trećoj i četvrtoj su imali deo od 14:2. Pravimo greške u seriji, povezujemo greške i to je osnovni uzrok našeg poraza'',
objašnjava Vujošević.

Bez obzira na pomenute padove u igri, crno-beli su uspevali da se vrate rezultatski u meč, da ponovo uhvate priključak i u finišu je Barselonu sreća spasila većih problema.

''Ponosan sam na svoju ekipu, to su veoma talentovani momci, koji naporno rade igrajući ovako kvalitetno takmičenje kakvo je Evroliga koja je najbolja škola u Evropi, a Partizan je neka vrsta takozvane akademije za mlade igrače.

Svesni smo da nema besplatne škole, ali verujem da ćemo napredovati i da ćemo krenuti da dobijamo utakmice'',
izjavio je Vujošević na konferenciji za novinare.

Ne propustite