Dupla pobeda Barse za plasman u ¼ finale!

Autor: Boban Filipović
sreda 12.03.2014.
22:40
Izvor: Sportske.net

Katalonci su i u revanšu 1/8 finala Lige šampiona bili bolji od 'Građana', slavili su na 'Nou Kampu' rezultatom 2:1 i sa ukupnih 4:1 se plasirali u narednu fazu.

Beta/AP Photo/Emilio Morenatti
Beta/AP Photo/Emilio Morenatti

Povezane vesti

Gosti su pokušali na samom startu na prepad da iznenade Barselonu, ali domaći su koncentrisani, konsolidovani i veoma brzo preuzimaju stvari u svoje ruke i posedom lopte kontrolišu situaciju na terenu.

Prvu šansu za gol imao je Leo Mesi, ali njegov solo prodor iz 14. minuta biva zaustavljen pred samim golom.

Siti uzvraća ubrzo, Kolarov šalje ošrat pas po zemlji za Milnera, ali ovaj reaguje veoma tralajvo.

U 18. minutu meča Nejamr pogađa mrežu Harta, ali on biva poništen zbog ofsajda. Utisak je da je sudija pogrešio.

Mesi predstavlja konstantnu opasnost po gol, nezaustavljiv je, njegovi solo prodori su nerešiva enigma za Pelegrinijeve pulene, ali mreža gostiju ostaje netaknuta.

U finišu se borba rasplamsava, Silva pokušava udarcem iz daljine, nije precizan, Barsa uzvraća preko Nejmara i Ćavija, promene nema.

U 41. minutu, divna akcija 'Građana', Ture šalje dubinski pas za Silvu, ovaj petom ostavlja za Nasrija, ali njegov udarac nije bio naročita opasnost za Valdesa.

Poslednju šansu u prvom delu imao je Nejmar nakon Mesijeve asistencije posle novog solo prodora, ali Brazilac je oklevao, Kompani je dobro postavljen i sprečava vođstvo Martinove ekipe.

Na početku drugog dela Džeko je ušao umesto neprimetnog i povređenog Aguera, i odmah zadao dosta problema odbrani domaćih.

U međuvremenu, Mesi po ko zna koji put ide sam protiv svh, ima sjajnu priliku, ali njegov šut ostaje na stativi. Igrao se 51. minut.

Edin Džeko uzvraća u sledećem napadu, divan trzaj glavom posle centaršuta Kolarova, Valdes kao mačka izbija loptu u korener, posle koga je Silva pao nakon kontakta sa Busketsom u kaznenom prostoru, ali sudija odmahuje rukom.

Kolarov nedugo zatim šalje nov koristan centaršut pre gol Barse, Zabaleta je u dobroj prilici, ali njegov udarac slabijom, levom nogom ide pored gola.

Na isteku sata igre beležimo pokušaj Mesija iz daljine, ali lopta ide pored gola.

Međutim, u 67. minutu, maestralni Argentinac pronalazi put do mreže Mančester Sitija. Kombinovali su Ćavi, Dani Alveš i Fabregas, ovaj poslednji šalje pas u sredinu ka Mesiju, Leskot reaguje očajno, a Lionel bez probelma uspeva da matira Harta.

Nekoliko minuta kasnije probao je Ćavi iz daljine, umalo je neprecizan.

Spain Soccer Champions League

U 78. minutu Zabaleta zbog prigovora dobija drugi žuti karton, Siti ostaje sa igračem manje, ali uprkos tome uspeva golom Vensana Kompanija iz sumnjive situacije da izjednači rezultat minut pre kraja regularnog dela igre.

Ipak, Dani Alveš pogađa mrežu na asistenciju Inijeste u sudijskoj nadonadi za konačnih 2:1.

Golove pogledajte OVDE.

Sitiju je ovo bio prvi poraz u gostima u LŠ ove godine koji znači i oproštaj iz elitnog zakmičenja, Barsi sedmi uzastopni plasman u 1/4 finale.

Ne propustite