Dva lica Zvezde, ''večiti derbi'' u finalu Kupa!

Autor: Darko Mitrović
subota 18.02.2012.
22:30
Izvor: Sportske.net

U drugom polufinalu Kupa Radivoja Koraća, Crvena zvezda umalo prokockala ubedljivu prednost iz prvog poluvremena protiv Hemofarma. Ipak, Vrščani nisu imali snage za potpuni preokret pa će se Zvezda boriti u nedelju za trofej protiv Partizana.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale Kupa Radivoja Koraća posle pobede u niškom ''Čairu'', u drugom polufinalu nad Hemofarmom rezultatom 71:65 (26:14, 20:9, 12:17, 13:25).

Od samog starta Zvezda je nametnula svoj ritam igre, vrlo brzo stekla osetnu prednost koja je rasla iz minuta u minut.

Već posle prve deonice crveno-beli su imali dvanaest poena prednosti, a na poluvreme su otišli sa duplo više koševa u odnosu na rivala (46:23).

Ekipi Svetislava Pešića tako je preostalo da u drugom poluvremenu rutinski privede posao kraju, baš kao i u jučerašnjem četvrtfinalu protiv beogradskog Radničkog.

Međutim, Vrščani su u nastavku polako topili prednost crveno-belih i na nešto više od tri minuta pre kraja uspeli da dođu na ''minus šest'' (61:55).

Na ulasku u poslednji minut, košarkaši Hemofarma smanjuju na četiri poena razlike (67:63), ipak, više od toga nisu mogli, Zvezda je uspela da sačuva vođstvo i na kraju slavi rezultatom 71:65.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bio je Bojan Popović sa 15 poena, a Andreja Milutinović je upisao poen manje. Vrščane su predvodili Gagić sa 14 i Šutalo sa 11 postignutih poena.

Prema tome, u nedelju od 20 časova i 30 minuta gledaćemo ''večiti derbi'' u borbi za trofej Kupa Radivoja Koraća.




Ne propustite