Dve nedelje do odluke ko organizuje EP

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 06.06.2012.
11:41
Izvor: Sportske.net, rss.org.rs

Odustajanjem Holandije od oraganizacije EP u rukometu za žene otvorio se prostor da neka druga država sa starog kontineta preuzme tu obavezu. Među deset kandidata nalazi se i Srbija.

rss.org.rs
rss.org.rs

Povezane vesti

Najbolje rukometašice starog kontineta trebalo je da odmere snage krajem godine u Holandiji. Ipak, Holandija je odustala od organizacije EP pa se EHF našao u specifičnoj situaciji da "na brzinu" pronađe alternativno rešenje.

Srbija je ušla u konkurenciju među deset zemalja koje su se ponudile da preuzmu organizaciju kontintalnog šampionata a da li će tako i biti znaće se za dve nedelje.

"Ovo je jedinstvena situacija i mi smo veoma razočarani što ovo takmičenje neće biti održano u Holandiji. Interesovanje velikog broja potencijalnih domaćina govori o važnosti ovog projekta za velki broj naših članova. Počinjemo sa procenom selekcije novog domaćina ili više njih i nadam se da ćemo za dve nedelje moći da donesemo odluku, gde će se takmičenje održati narednog decembra" rekao je generalni sekretar EHF Mihael Viderer.

Pored Srbije, kandidaturu za organizaciju EP podnele su Hrvatska, Danska, Makedonija, Island, Norveška, Poljska, Rusija, Slovačka i Švedska.

Srbija je početkom godine organizovala kontinetalni šampionat u konkurenciji muškaraca i dobila sve pohvale od strane EHF za uspešnu organizaciju.

Ne propustite