EK - Alba savladala Himik i pomogla Radničkom!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 30.01.2014.
21:16
Izvor: Sportske.net

U poslednjem, odloženom meču 4. kola Last 32 faze takmičenja u Evrokupu, košarkaši Albe savladali su Himik kao gost čime su učinili uslugu i ekipi Radničkog iz Kragujevca.

sportske.net
sportske.net

Povezane vesti

Odložena utakmica 4. kola Last 32 faze Evrokupa između Himika i Albe odigrana je u četvrtak u Južnjem u koji su izabranici Saše Obradovića doputovali nakon višečasovnog čekanja na aerodromu u Harkovu zbog snežnih oluja koje su zahvatile Ukrajinu.

Alba je slavila nakon produžetka rezultatom 68:65 (18:15, 17:13, 10:16, 14:15, 9:6) čime su i nade Radničkog iz Kragujevca da može među 16 najboljih ostale žive i mnogo veće nekon posle tri odigrana kola.

Nemački sastav do pobede je vodio Redži Reding sa 15 poena a pratio ga je Levon Kendal sa 14. U poraženom sastavu najefikasniji je bio Rolands Freimanis koji je postigao 12 poena.

Nakon četiri odigrana meča Alba vodi u grupi "N" sa četiri pobede, drugi je Himik sa dve, treći Radnički sa jednom, koliko ima i poslednjeplasirani Strazbur.

Ono što Kragujevčanima odgovara u datom trenutku, to je da do kraja takmičenja igraju protiv Himika na domaćem terenu a pobeda od 6 poena razlike donela bi im prednost u međusobnom okršaju sa ukrajinskim timom.

Ukoliko Radnički savlada Himik pomenutom razlikom u pretposlednjem kolu a Strazbur izgubi od Albe, Kragujevčani bi do naredne runde takmičenja mogli i uz poraz u poslednjem kolu ali bi im za to bio potreban poraz Himika od Strazbura u Južnjem.

Bilo kako bilo, Radnički bi uz jednu ili dve pobede mogao da nastavi takmičenje u Evrokupu što je nakon tri vezana poraza na startu Last 32 faze izgledalo kao nemoguća misija.

Ne propustite