EK - Biti il' ne biti za Radnički! (18:00h)

Autor: Darko Mitrović
sreda 12.02.2014.
11:25
Izvor: Sportske.net

Kragujevački Radnički večeras od 18 časova pred svojim navijačima igra protiv direktnog rivala u borbi za plasman u narednu fazu Evrokupa.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Posle učešća na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća, bolnog poraza od Crvene zvezde u polufinalu i pored odličnog utiska koji su tada ostavili, ekipa Miroslava Nikolića okrenuta je novom evropskom izazovu - duelu sa ukrajinskim Himikom, koji je ključan za zadržavanje nada u plasman u dalje takmičenje.

U prvom susretu ove dve ekipe, Himik je tek u finišu meča uspeo da slomi otpor Kragujevčana (73-68), pa je osim pobede, večerašnji cilj Radničkog je da Ukrajince savlada sa više od pet poena razlike.

U dosadašnja četiri kola u okviru Grupe N, Radnički je ostvario jednu pobedu i tri poraza, dok je skor drugoplasiranog Himkija 2-2.

Naravno, kako bi ostvarili cilj, košarkaši Radničkog očekuju i veliku pomoć sa tribina, a sudeći po onome što smo videli u Ukrajini, bez obzira na poraz Radničkog, utisak je da Nikolićev tim ima kvalitet da večeras trijumfuje.

Ono što, s druge strane, brine pristalice Radničkog, jesu promenljive igre njihovog trima ove sezone, umeju da zablistaju, ali i da potpuno podbace, kao nedavno protiv Olimpije, ili Solnoka u ABA ligi, međutim, nadajmo se da će ovog puta imati svoje veče i napraviti veliki korak ka novom istorijskom uspehu kluba na evropskoj sceni.

Dodajmo i da je sinoć odigran meč između Strazbura i vodeće Albe, Francuzi su dobili sa 78-75, što Radničkom i dodatno otežava put ka željenom cilju.

Evrokup, Grupa N

Peto kolo

Utorak:
Strazbur - Alba 78-75.

Sreda:
Radnički - Himik 18:00h

Tabela: Alba 4-1, Himik 2-2, Strazbur 2-3, Radnički 1-3.






Ne propustite