EK - "Klinika" Mlađana nedovoljna za prolaz Radničkog

Autor: Janko Glavonjić
sreda 19.02.2014.
21:53
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Radničkog nisu uspeli da se plasiraju u sledeću rundu Evrokupa. Oni su u Berlinu poraženi od nemačke Albe rezultatom 92:83 (21:18, 25:15, 19:26, 27:24).

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Radnički je platio danak velikim padovima u svojoj igri i slabijoj odbrani, pa je nemački tim na kraju ubedljivo slavio.

U prvih 15 minuta meča gledala se ravnopravna borba, plejmejkeri Marinović i Hemonds su bili sjajni u napadu i "vukli" svoje timove. Zanimljivo je da su u prvom poluvremenu domaći napravili tri faula pri šutu za tri poena Radničkog, ali Kragujevčani to nisu iskoristili na pravi način.

Na kraju poluvremena izgubljene lopte, na prvom mestu Dimića, omogućile su Albi da se odlepi na velikih +13.

U trećoj četvrtini Radnički se, malo po malo, primakao domaćinu, i do početka četvrte četvrine smanjio na podnošljivih 6 razlike.

U trećoj i četvrtoj četvrtini probudio se Mlađan, koji je rešetao iz svih pozicija, i na 7 i po minuta do kraja gosti su se primakli na samo -2.

Tada je "zamirisalo" na preokret, ali danas odlični Redži Reding je odbio nalet Kragujevčana. Alba je posle rezultata 71-69 napravila seriju 11-0, i tako praktično prelomila meč.

Marinović je bio najefikasniji u Radničkom sa 19 poena, dok je pomenuti Mlađan "brojao" do 18. Kod domaćina je najefikasniji bio Logan sa 23 poena, dok je Reding ubacio 17.

Radnički tako nije uspeo da se plasira u sledeću rundu Evrokupa, ali su Kragujevčani, imajući u vidu sve probleme sa kojima su se susreli ove sezone, sjajno reprezentovali srpsku košarku u Evropi i odigrali nekoliko mečeva koji će se dugo pamtiti.

Ne propustite