EK - Pobeda Radničkog, drugi krug blizu!

Autor: Janko Glavonjić
sreda 20.11.2013.
20:01
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Radničkog zabeležili su četvrtu pobedu u Evrokupu. Kragujevčani su bili bolji od grčkog Panioniosa rezultatom 84:77 (20:17, 21:18, 27:15, 16:27).

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Radnički je od početka meča diktirao igru i bio u prednosti. Marinović je odlično počeo meč, ali je zatim vezao par napada gde nije birao najbolje rešenje, pa ga je trener Nikolić izveo i pružio priliku Joviću.

Drugi plej Radničkog je iskoristio datu šansu, završio uspešno dva napada uz faul i podelio dve asistencije saigračima, i tako bio najzapaženiji igrač u prvoj četvrtini kod domaćih.

U gostujućem timu najviše se istakao plejmejker Mek Kolum. Panionios je u prvoj deonici uhvatio i čak 6 lopti u napadu, što je pravilo velike probleme Kragujevčanima, koji su ipak vodili na kraju četvrtine sa 20:17.

Drugu četvrtinu sjajno je započeo Jović, a nastavio je Mlađan koji je ušao umesto Silija, odličnim šutevima iz daljine. Radnički je u ovoj četvrtini rešio problem ofanzivnog skoka Panioniosa i povećao prednost iz prve deonice. Na poluvreme se otišlo rezultatom 41:35 za Radnički.

U trećoj deonici Radnički je pružio jednu od najboljih partija na obe strane terena u čitavoj sezoni. U prva dva minuta četvrtine razlika je bila ista kao na poluvremenu, a onda je Radnički započeo sjajnu seriju i dobio četvrtinu sa 12 poena razlike.

Brz protok lopte i odlična saradnja visokih igrača sa bekovima Radničkog rezultirao je sa laganim poenima ispod koša Jarua, Lešića i Kalinića. Kada su Grci skupili odbranu, sjajno su ih kaznili Mlađan i Marinović sa dve vezane trojke. Plejmejker Radničkog u poslednjim sekundama četvrtine dodao je i polaganje za maksimalnih +18, 68:50 na kraju treće deonice.

Ipak, kao da su igrači Radničkog pomislili da su u trećoj četvrtini rešili pitanje pobednika i u poslednju deonicu ušli su opuštenije. To su znali da kazne gostujući košarkaši i za samo dva minuta napravili seriju 8:0, koju je prekinuo Jaru ofanzivnim skokom i pogotkom ispod koša.

Ipak, to je samo kratkotrajno prekinulo seriju gostiju, Jaru je u sledećem napadu napravio petu ličnu grešku.

Na 4 minuta do kraja Panionios je poenima najboljeg igrača Mek Koluma prišao na 75:71. Ovaj nalet odbio je Marinović sa 4 vezana poena sa linije slobodnih bacanja, ali je zatim bivši igrač Radničkog Duvnjak svojom prvom trojkom smanjio na samo 3 poena razlike i tako se ušlo u dramatičnu završnicu.

Ipak, Kragujevčani su uspeli da odbiju poslednji napad gostiju i zabeleže pobedu rezultatom 84:77, i tako nadoknadili -5 iz prvog meča, što bi moglo da bude značajno ako bi se desilo da Radnički i Panionios budu izjednačeni na tabeli posle 10 mečeva.

Najefikasniji u Radničkom bio je Marinović sa 20 poena, ali je najkorisniji po broju indeksnih poena ponovo bio Jaru, sa još jednim dabl-dablom, 16 poena i 10 skokova, indeks 23, a treba pomenuti i Mlađana sa 12 poena.

U gostujućoj ekipi nezaustavljiv je bio Mek Kolum sa 26 poena.


U ostalim susretima u ovoj grupi Neptunas je savladao Bajzonse sa 85:72, dok je Bešiktaš savladao Spartak sa 64:61 u gostima.

Tabela:

1) Bešiktaš 5-1
2) Radnički 4-2
3) Panionios 3-3
4) Neptunas 2-4
5) Spartak 2-4
6) Bajzons 2-4

Ne propustite